Emeklinin gözü AİHM’de

Güncelleme Tarihi:

Emeklinin gözü AİHM’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2013 13:03

Türkiye Emekliler Günü'nde emeklilerden buruk kutlama. İntibak Yasası'nda aradığını bulamayan emekliler, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptıkları başvurunun kabul edilmesini bekliyor.

İşçi, Memur, BAĞ-KUR Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz, emekliler gününde üzgün, kırgın, mağdur olduklarını, ötekileştirildiklerini ve kandırıldıklarını söyledi. Bunun tek sorumlusunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olduğunu belirten Öz, "Ben, işçi, memur, Bağ-Kur emeklisi ayrımı yapılmadan tek çatı altında en düşük emekli maaşının bin 250 lira olması şeklinde bir yasal düzenleme yapılmasını önermiştim. İntibak Yasası eksik çıkarıldı. Ayrıcalık yapıldı, emeklilerimiz kandırıldı. Çalışma Bakanı bizim görüşümüzü almadı. Oysa 5434 sayılı devlet memurları emekli sisteminde ufak bir değişiklikle gerçek intibak oluşurdu. 20 yıl önce emekli olan devlet memuru ile derece ve hizmeti aynı olanların maaş farkı yoktur" dedi.
 
Öz, "Bakan Çelik, Danıştay 10. Dairesinin ve Teftiş Kurulunun raporlarına rağmen emekli maaşlarından aidat kesintisinin devamı karşılığında iki derneğin desteğini alarak, İntibak Yasası eksik ve topal çıkarıldı.  Emeklilerimizin maaşlarından yasa dışı kesintiler karşılığında dernek yöneticileri yüksek maaş alarak tatil yapmaktadır. Emeklilerimizin sorunlarıyla ilgili sesleri çıkmamaktadır. Onlara iyi tatiller, diyelim. Onlara emeklilerimizin hayır duaları yeter! İMBED olarak İntibak Yasası mağduriyeti için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yaptığımız müracaata çok yakında yanıt bekliyoruz. İşçi, memur, BAĞ-KUR emeklilerimize emekliler gününü buruk da olsa kutluyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!