Suzuki Swift 1 milyon’u geçti

Güncelleme Tarihi:

Suzuki Swift 1 milyon’u geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2008 18:01

Suzuki’nin en çok satan binek otomobili Swift, 1 Milyon satış adetine 3 yıl 8 ayda ulaştı.

Haberin Devamı

Üretimine 2004 yılında Japonya’da başlanan Suzuki’nin dünya pazarındaki ilk stratejik modeli ve en çok satan otomobili yeni nesil Swift, 3 yıl 8 ay gibi kısa bir zamanda 1 milyonluk satış sınırını aştı. Üst düzey rekabetin yaşandığı ve talebin yüksek olduğu Avrupa pazarı için geliştirilen Swift, tüm dünyada yoğun rekabetin yaşandığı B segmentine yeni ve farklı bir soluk getirdi.

Güvenli sürüş keyfi...

Swift Eylül 2004’te Paris Motor Show’ da 1 adet 1.3 litre, 1 adet 1.5 litre benzin ve 1.3 Dizel motor seçeneğiyle beğeniye sunuldu. Sportif olmasına rağmen zarif dizaynı ile EuroNCAP kaza testlerinde ve yolcu güvenliğinde 4 yıldıza sahip Swift B segmentinde önemli bir yer bulmuştur. Avrupa’da 2006 yılında 100 bin adet satılan Swift, 1 yıl sonra 130 bine ulaştı.

Haberin Devamı

Swift, 2005’in Ekim ayından beri 1.3 litrelik modeli ve dört çekerli seçeneğiyle pazarda bulunmaktadır. 2007’de 4x4 seçeneği Avrupa’daki toplam Swift satışlarında yüzde 6.5’lik bir satış payı kazanmıştı. Bu grafik B segmentinde büyük bir başarı anlamına gelmektedir.

Eylül 2006’da Suzuki’nin bu en başarılı modeline bir de yola yapışan 1.6 litre benzinli motora sahip Swift Sport katıldı.

Sportif  tasarımıyla göz dolduran ve Suzuki ruhunun tüm özelliklerini yansıtan Swift’in iç mekanı ergonomi ve konforu ön planda tutan bir anlayışla dizayn edildi.

Sadece yolcuların değil yayaların güvenliğine de önem veren Swift, N-CAP yaya güvenliği testlerinde 3 yıldız alarak segmentindeki en güvenli araçlar arasında ilk sıralarda yerini aldı.

Yuvarlak hatları ve akıcı çizgileriyle,  hareket kabiliyeti yüksek, şehir içine uyumlu bir otomobil olan Swift 3.760 mm uzunluğu, 1.690 mm genişliği ve  1,510 mm. yüksekliği ile oldukça güçlü bir görünüm sergiliyor..

Zenginleştirilmiş standart donanımıyla tüketici için daha yüksek bir değer yaratan Swift aynı zamanda sınıfının en geniş iç mekanına sahip. Swift’in iç mekan tasarımında geliştirlimiş ses yalıtımı önlemleri, ergonomi, konfor, estetik ve rahatlık ön plana alınmış.

Zengin donanım ve üstün yol tutuş özellikleri’nin yanı sıra güçlü motoruyla performanstan ve konfordan ödün vermeyen Swift, kullanıcılarına birçok ayrıcılığı da bir arada yaşatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!