Hakkımı helal etmiyorum

Güncelleme Tarihi:

Hakkımı helal etmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 07:29

Petlas'ın patronu Abdulkadir Özcan'ın cenazesinde ilginç bir olay yaşandı.

Haberin Devamı

Kızılcahamam'daki evinde geçirdiği kalp  krizi sonucu dün vefat eden perakende lastik sektörünün tanınmış  isimlerinden iş adamı Abdulkadir Özcan Ankara'da toprağa verildi.

Kocatepe Camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına,  Özcan'ın yakınları, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayi Odası Başkanı  Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Keçiören  Belediye Başkanı Turgut Altınok, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet  Duyar ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Şevket Kazan katıldı.

Cenaze namazının ardından imamın, merhum için cemaatten “helallik”  istemesi üzerine Said Açıkgöz isimli bir vatandaş hakkını helal  etmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine görevliler Açıkgöz'ü uzaklaştırmaya  çalıştı. Açıkgöz, gazetecilerin sorusu üzerine 2003 yılında Özcan için  iş yaptığını, ancak parasını alamadığını iddia ederek, bu nedenle  hakkını helal etmediğini söyledi.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/zzzzzzzzzzz.gifÖzcan'ın cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.
         
ADINI PETLAS'LA DUYURDU       
         
Özcan, 1942 yılında Kızılcahamam'da doğdu. Çocukluğundan itibaren lastik  sektörünün içinde yer alan Özcan, 1970 yılında kurduğu şirketiyle yurt  dışından birçok lastik markasının Türkiye distribütörlüğünü üstlendi.  

Özcan, adını Petlas'ı satın alarak duyurmuştu.Petlas 1976 yılında devlet tekelinde kurulmuş özelleştirme ile Kombassan’a 2005 yılında da Abdulkadir Özcan’a devredildi. Askeri araçlara ve F-16 lara lastik üretimi yapan Petlas, yüzde yüz yerli sermaye ve Türk mühendisleri ile üretim yapan Türkiye’nin ilk ve tek lastik firması.

2005 Nisan ayında Petlas’ı alarak perakendeci kimliğinin yanında sektörde üretici kimliğine de geçen Abdulkadir Özcan A.Ş bugün dünyanın 65’den fazla ülkesinde faaliyet gösteren ve 2 bini aşkın çalışanı bulunan bir şirket.

Türkiye' de ilk ve tek askeri uçak lastiği üretebilen lastik fabrikası konumunda olan PETLAS, her türlü kara taşıtı için üretim yapabilen bir sanayi devi konumunda bulunuyor. Petlas, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 50'nin üzerinde ülkede satılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!