Zengin olmaya iki gün kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Zengin olmaya iki gün kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2008 01:50

Türkiye İstatistik Kurumu, milli gelir güncelleme çalışmalarını tamamladı. Avrupa Birliği'ne uyum kapsamında hazırlanan çalışmaya göre Türkiye'nin gelirinde önemli bir artış yaşanacak.

Haberin Devamı

TÜİK'ten yapılan açıklamada, yapılan güncelleme ile istatistiklerin yöntem, kapsam, tutarlılık ve uluslararası karşılaştırılabilirliğinde önemli iyileşmeler sağlandığına dikkat çekildi. TÜİK, söz konusu güncelleme çalışmasının sonuçlarının, 1998 yılı ile 2007 yılının 3. dönemi arasındaki süreyi kapsayacak şekilde toplam 39 dönem olarak, 8 Mart 2008 Cumartesi günü saat 11:00’de düzenlenecek basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacağını açıkladı.

MÜJDE! ZENGİNLEŞİYORUZ

Türk halkı iki gün sonra 1750 dolar birden zenginleşecek.

TÜİK'in AB'ye uyum paralelinde yaptığı yeni hesaplamaı ile Türkiye'nin gelirinde de önemli bir artış yaşanması bekleniyor. Uzmanlar, Türkiye'nin mevcut gelirinin yüzde 30'a varan oranlarda yüksek çıkabileceğini belirtiyor.

Haberin Devamı

Uluslararası finans kurumu JP Morgan, yapılacak revizyonun ardından milli gelirde yüzde 20-30 arası bir yükseliş yaşanabileceğini öngördü. Bununla paralel birçok ekonomik göstergede de yukarı yönlü revizyonlar görülecek.

JP Morgan'a göre milli gelirin yüzde 25 yükselmesi halinde kişi başına düşen gelir 6 bin 750 dolardan 8 bin 500 dolar seviyesine yükselecek. Böylece Türk halkı iki gün sonra 1750 dolar birden zenginleşecek. Cari açığın milli gelire oranı yüzde 6'ya, bütçe açığı da milli gelirin yüzde 1.7'sine inecek. Kamu borcunun milli gelire oranı ise yüzde 55 seviyesinden yüzde 45'e gerileyecek.

Normalde ekonomik rasyolarda yaşanacak bu artışın ülke ekonomisi için olumlu olduğu ve kredi not artışları ile desteklenebileceğiin altını çizen JP Morgan, ancak global piyasalarda yaşanan riskten kaçınma eğiliminin bu olumlu etkileri sınırlayacağını öngördü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!