Borusan Telekom Hintlilere satıldı

Güncelleme Tarihi:

Borusan Telekom Hintlilere satıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2008 14:24

Borusan Holding, Türkiye’nin alternatif telekom lideri Borusan Telekom’u, Hindistan’ın önde gelen telekom şirketlerinden Dhanus Technologies'e sattı.

Haberin Devamı

Satış gelirleri son beş yılda net %1,600 oranında büyüyen Borusan Telekom, 1996 yılından bu yana faaliyet gösteriyor ve Bilişim 500 sıralamasında sabit telefon hizmetlerinde alternatif operatörler arasında ilk sırada yer alıyor.

Dhanus Technologies Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Muthukrishnan, farklı teknolojileri aynı platformda buluşturarak etkin iletişim çözümleri sunan küresel bir şirket olmak yönünde ilerlediklerini vurguladı. Dhanus Technologies’in dış pazarlarda güçlü bir büyüme içine girdiğini kaydeden  Muthukrishan, Borusan Telekom’un satın alımı ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Türkiye Asya, Avrupa ve Afrika’nın geçiş noktasında bizim için stratejik konuma sahip bir ülke. Avrupa pazarına adım atarken Türkiye ile başlamayı uygun gördük. Borusan Telekom’un yeni hedefleri Avrupa, Ortadoğu ve Rusya olacak. Yurtiçinde 32, yurtdışında 2 tane olmak üzere toplam 34 POP noktası ile Türkiye’nin en geniş alternatif ağlarından birine sahip olan Borusan Telekom, küresel işbirliği yaratacak bu satın alma ile daha da güçlenecek. Borusan Telekom bu satın almanın ardından büyüme için gerekli ölçek getirme yolunda pazarın konsolidasyonunu sağlayacak. Perakende pazara yenilikçi ve dinamik adımlar atacağız. Bu doğrultuda ilk uygulamalarımızdan biri Almanya’da yaşayan Türklerin iletişim gereksinimini çözecek ürünler olacak.”

Haberin Devamı

Küresel liderlik fırsatı

Borusan Holding CEO’su Agâh Uğur da faaliyet gösterdikleri sektörlerde odaklı büyümeyi sürdürdüklerini vurgulayarak, Dhanus Technologies şirketinin Borusan Telekom’u satın alması hakkında şunları söyledi:

“Telekom’u geleceğin yüksek katma değer yaratacak sektörlerinden biri olarak saptadık ve 2000 yılında sektöre ilk giren şirketlerden biri olduk. 2005 yılı sonunda hizmet verdiğimiz portföy ile kurumsal ses müşterilerinin en önemli hizmet sağlayıcılarından biri haline geldik. Önümüzdeki dönemde serbestleşme sürecinin hızlanması ile sektördeki fırsatlar artacak. Bu fırsatları küresel ilişkiler ağına sahip Dhanus’un daha iyi bir şekilde değerlendirebileceğine inanıyorum. Grubumuzun yönetimi altında Borusan Telekom güçlü bir alt yapıya ve Türkiye gereksinimlerine çok iyi yanıt veren bir hizmet ve ürün yelpazesine kavuştu. Borusan Telekom için şimdi sıra küresel düzeyde etkin olabileceği bir sıçramayı gerçekleştirmektedir. Yaptığımız görüşmelerde bu atılımı en iyi Dhanus Technologies’in sağlayabileceğini gördük. Bunun yanı sıra gerek müşterilerimiz gerekse de çalışanlarımız için en yüksek katma değeri yaratacağına inandığımız Dhanus’u tercih ettik. Umudumuz Borusan Telekom’un Türkiye’deki liderlik performansını Dhanus Technologies yönetiminde küresel ölçekte de yaratabilmesidir. “

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!