’Mavi Hat’ta Nihat Özdemir sürprizi

Güncelleme Tarihi:

’Mavi Hat’ta Nihat Özdemir sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 00:00

BOTAŞ’ın Şahdeniz Projesi kapsamındaki Çorum ve Sivas kompresör istasyonları ihaleleri ile Tuz Gölü doğalgaz depolama tesisi ihalesi sürecindeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili düzenlenen "Mavi Hat" operasyonu kapsamında, Limak Holding’in sahibi Nihat Özdemir’in de ifadesi alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz’ün talimatı üzerine Özdemir’e tebligat çıkardı. Özdemir de dün akşam saatlerinde avukatıyla birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Halen Fenerbahçe Spor Kulübü’nün İkinci Başkanlığı’nı da yürüten Özdemir’in ifadesinde, ihalelerle hiçbir ilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Özdemir bugün savcılığa sevk edilecek.

16 KİŞİ GÖZALTINDA: 26 kişinin tutuklandığı ilk operasyonun ardından, aranan zanlıların kaldıkları evleri belirleyen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Bürosu polisleri, dün eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında, 22 Temmuz tarihindeki Milletvekili seçimlerinde AKP’nin Samsun 7. sıra milletvekili adayı olan BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Kerim Taşkıran’ın da bulunduğu toplam 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında halen İzmir Gaz Dağıtım A.Ş. (İZGAZ) Genel Müdürü olan ve BOTAŞ’ın bir dönem Genel Müdürlüğü ile Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yapan Osman Gökhan Bildacı ve yine Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) eski Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst de bulunuyor. Diğer 13 zanlının ise müteahhit olduğu bildirildi.

’BEYAZ ENERJİ’YE DE ADI KARIŞMIŞTI: Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin eski Genel Müdür Yardımcısı Üst’ün adı daha önce Beyaz Enerji Operasyonu’na da karışmıştı. Üst’ün, İşadamı İbrahim Selçuk’la yaptığı telefon görüşmelerinde ihale pazarlığı konuşmaları yaptığı belirlenmişti. Gözaltına alınan bürokratların, 3.6 milyar dolar değerindeki Şahdeniz Boru Hattı Projesi’nin altında imzası olduğu, müteahhitlerin ise Botaş’la ihale ilişkisi bulunan şirketlerin sahipleri olduğu öğrenildi.

VIP’TE İZİNİ KAYBETTİRDİ: Öte yandan, AKP Batman eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu’nun amcasının oğlu Fernas şirketinin sahibi Muzaffer Nasıroğlu’nun da "Mavi Hat" Operasyonu’nda aranan işadamları arasında olduğu öğrenildi. Polis, Nasıroğlu’nun önceki gün eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu ile birlikte Esenboğa Havalimanı VIP salonundan yurt dışına çıkacağı yolunda istihbarat aldı. Havalimanına gelen Muzaffer Nasıroğlu, pasaport polisinin kendisini bekletmesinden şüphelenince, polisler gelmeden izini kaybettirdi. Fernas şirketinin sahibi Muzaffer Nasıroğlu, 2005’te Enerji Bakanlığı’ndaki ihale yolsuzluğu kapsamında tutuklanmış ve bir süre cezaevinde kalmıştı. Muzaffer Nasıroğlu hakkında Doğubeyazıt-Erzurum doğalgaz boru hattı yapımındaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili de dava açılmıştı. Nasıroğlu’nun halen gözaltında bulunan Servet Üst’e 70 milyar lira bedelle otomobil aldığı öne sürülmüştü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!