Havaş'tan taksicilere rest

Güncelleme Tarihi:

Havaştan taksicilere rest
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2007 16:01

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, havalimanı yolcusunu taksicilerin 'insafına ve tekeline' terk etmeyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Taksicilerle Havaş arasında havaalanından yolcu taşıma polemiği kızışıyor. Dün taksicilerin Havaş'ın 'korsan taşımacılık' yaptığını ileri sürmesinin ardından Havaş'ın yanıtı gecikmedi. Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, şunları söyledi:

"Kent merkezleri ile havalimanları arasındaki ulaşım maliyetleri dikkate alındığında, havayolu ile seyahat eden yolcular tercih esasına dayalı olarak mesafe ayrımı olmaksızın konforlu, sağlıklı ve ekonomik ulaşım hizmetinden yararlanma imkanı bulmaktadırlar. Bu nedenle, havalimanı yolcusunu ve bu kamu hizmetini taksicilerin tekeline ve insafına terk edemeyiz"

REKABET KALİTE GETİRİR

Havalimanına belediye otobüs seferlerinin başlıyor olmasından da memnun olduklarını ifade eden Yücel, “Geçmiş dönemlerde de bu uygulama zaman zaman yapılmıştı. Kaldı ki metro sayesinde vatandaşlar belediyenin sunduğu toplu taşıma imkanından zaten yararlanıyordu. Belediye otobüslerini de devreye sokarak bu konuda bir katma değer de getirmiş oldular. Rekabet iyidir. Dinamizm getirir. Bizler tercihi yolcuların kullanmasının toplam kaliteyi daha da arttıracağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Uluslararası bir havalimanını kullanan yolcunun Havaş, belediye otobüsü, taksi ve metro tercihinden birini kullanma özgürlüğünü kullanmasının o havalimanının hizmet kalitesini de arttırdığına dikkat çeken Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel,  dünyanın her yerinde uluslararası havalimanlarında bu tür servis hizmetinin yapıldığını belirtti.

Havaalanları ile kent merkezleri arasında yolcu taşımacılığının Havaş’a tanınan bir imtiyaz değil, özelleştirildiği dönemde tarafların karşılıklı yükümlülükleriyle belirlenmiş ve ilgili düzenlemelerle güvence altına alınmış bir hak olduğunu kaydeden Müjdat Yücel, “Kazanılmış hakkın geri dönüşü olmaz. Bu hukukun özüne de aykırıdır. Ancak bu konudaki otoritelerin tüm kararlarına da saygılıyız” diye konuştu.

Havaş Otobüslerinin yılda yaklaşık 1,5 milyon yolcu taşıdığını bunun yüzde 25’in bu hizmetten ücretsiz yararlanan havalimanı personeli olduğuna değinen Müjdat Yücel, kent merkezleri ile havalimanları arasındaki mesafe ve ulaşım maliyetleri dikkate alındığında konunun havayolu ile seyahat eden yolculara sunulan bir ek hizmet olarak algılanması gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

TAKSİCİLER: HAVAŞ KORSAN TAŞIMACILIK YAPIYOR

Öte yandan Atatürk Havalimanı Turizm Taksiciler  Kooperatifi üyesi taksciler, dün HAVAŞ'ın “korsan taşımacılık” yaptığını  ileri sürerek, arabalarına “HAVAŞ'ın korsan taşımacılığına hayır”  yazılı döviz asmışlardı. Kooperatif Başkanı Fahrettin  Can, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin 1  Temmuz 2007'de aldığı kararla, havalimanından ulaşımın sadece İETT  tarafından yapılmasının kararlaştırıldığını hatırlatarak, "Şu an HAVAŞ bir  suç işliyor. HAVAŞ'ın yaptığı şu an korsan taşımacılıktır. Ama  yetkililer bu kuralsızlığa karşı durmuyorlar. Nedenini de anlamakta  zorlanıyoruz. İçişleri Bakanlığının bir an önce bu konuya el atması  gerekmektedir” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!