Fatih Belediyesi’nde mobil imza dönemi

Güncelleme Tarihi:

Fatih Belediyesi’nde mobil imza dönemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2007 00:00

İstanbul’un Fatih İlçesi mobil imzaya geçiyor. Dünyada ilk kez Fatih Belediyesi’nin hizmete sunduğu mobil imza sayesinde vatandaşlar, belediyeye gelmeden işlemlerini yapabilecek.

Haberin Devamı

Hukuksal geçerliliği ıslak imzadan farklı olmayan mobil imza sayesinde    müteahhitler ihalelere yaptıkları teklifleri, vatandaş ise beyan ve bildirimlerini internet üzerinden belediyeye sunabilecek. Fatih Belediye Başkanı Mustafa          Demir bu sistemle amaçlarının zamanı iyi kullanmak olduğunu belirterek, "Yüzde 100 güvenli olan bu sistemle hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz" dedi. Mustafa Demir, gücün artık bilgi ve teknoloji ile ölçülmeye başlandığını, kendilerinin de  teknolojinin nimetlerinden faydalanarak vatandaşların hayatını kolaylaştıran uygulamalar yaptıklarını söyledi.

İŞLEMLER CEPTEN DE YAPILIYOR: Mobil imzayı uygulamalı olarak anlatan Mustafa Demir şöyle konuştu: "TÜBİTAK’tan sertifika talebinde bulunarak e-imza alan ve uygulayan Türkiye’deki ilk belediye olduk. Dünyada da mobil imzayı uygulayan ilk belediye biziz. ’Mobil imzayla’ da vatandaşların belediyeye gelmeden beyan ve bildirimlerini vermelerini sağladık. Vatandaşlar işlemlerini herhangi bir ilave kart taşımadan cep telefonunu kullanarak yapabilecek. Vatandaş şimdilik bilgi edinme, ihale teklifi ve bina beyanı gibi işlemlerini bilgisayarı veya internet erişimi olan cep telefonundan gerçekleştirebiliyor. Ama önümüzdeki süreçte bu işlemlere evlilik müracaatı, imar durumu ve iş yeri ruhsatı da  eklenecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!