Barbie'nin boyasında kurşun çıktı, oyuncaklar toplatılıyor

Güncelleme Tarihi:

Barbienin boyasında kurşun çıktı, oyuncaklar toplatılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2007 17:48

Çin'de üretilen oyuncaklar çocukların sağlığını tehdit ediyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük oyuncak üreticisi Mattel'in Çin'de üretilen 1.5 milyon adet oyuncağı boyasında yüksek seviyede kurşun bulunduğu gerekçesiyle bu ay başında geri çağırmasının ardından, kriz yeni bir boyut kazandı. Mittal, şimdi de tam 7.2 milyon oyuncağı geri çağırma kararı aldı.

Mittal'in son geri çağırma kararı da önceki ile aynı. Şirket, Çin'de üretilen oyuncakların boyasındaki kurşun miktarı ile manyetik tehlikeye dikkat çekiyor.

Geri çağırılan ürünler arasında çocukların en sevdiği oyuncakların başında gelen Barbie, Polly Pocket ve Batman gibi ürünler  de bulunuyor.

ABD ve Avrupa'da geniş bir pazara sahip olan Mattel, tüketicilere yaptığı çağrıda, belirtilen oyuncaklarla oynanmamasını ve şirket ile irtibata geçilmesini istedi.

Bu ikinci geri çağırma ile tüm dünyada bir süredir devam eden Çin'den ihraç edilen ürünlerin güvenliği ile ilgili kaygılar yeniden gündeme geldi. Özellikle Mattel gibi büyük bir firmanın aldığı bu darbe, dünya oyuncak pazarının açık ara lideri olan Çin'le ilgili endişelerin artmasına neden oldu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE NE OLACAK?

Türkiye'de faaliyet gösteren Mattel Oyuncakçılık Ticaret Ltd, dünyadaki operasyonlarına paralel olarak Mayıs 2007 - Ağustos 2007  tarihleri arasında üretilen, H6405 ve H6418 kodlu “Cars die-cast” araba serisinden, “sarge” adlı oyuncağını kendi isteği ile geri çağırarak ürün değişimi gerçekleştireceğini duyurdu.

/images/100/0x0/55eafa4ef018fbb8f8a2ff18

Mattel Türkiye Pazarlama ve Satış Müdürü Lale Demiral, tarafından yazılı açıklamada, Türkiye piyasasında Haziran 2007 tarihinde sürülen  oyuncağın haki yeşil renkte metal bir araba olduğu kaydedilerek, ürünün  kod numarasının, açık bir şekilde ürünün paketi üzerinde belirtildiği  aktarıldı. Ayrıca, Ocak 2007 tarihinden önce Türkiye'de piyasaya sürülen J9472 kodlu “Barbie ve  Tanner” bebeğinin sadece çubuk aksesuarını gönüllü olarak geri  çağırarak ürün değiştirmesi yapacağı da bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, yapılan işlemlerin test prosedürleri sonucu olduğu ve rapor edilen herhangi bir vakanın olmadığı vurgulanarak, "Bununla birlikte burada kaydedilmesi gereken nokta, Türkiye'de veya  dünyada başka bir ülkede rapor edilen herhangi bir vakanın  bulunmamasıdır. Sarge arabasının geri çağrılması, Mattel'in artan  araştırmalar ve üretim tesislerinde devam etmekte olan test prosedürleri  sonucudur" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!