’Komünist kola’ Kvas Antalya’da

Güncelleme Tarihi:

’Komünist kola’ Kvas Antalya’da
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2007 00:00

Rus turistlerin akınına uğrayan Antalya’da, üretim de bu doğrultuda şekilleniyor. Rusların votkadan sonra milli içeceği sayılan ve ’komünist kola’ adıyla bilinen ’kvas’ artık Antalya’daki Kvas Gıda Sanayi tarafından ’First Kvas’ markasıyla üretiliyor.

Talip Köseoğlu ve Rus ortağı Victor Likoyda tarafından 1 milyon dolar yatırım yapılarak, geçen hafta üretime başlayan fabrikada günde 20 ton kvas üretiliyor. Cinsel gücü de artırıcı bir etkisi olduğu söylenen kvasın kısa sürede Türk damak tadına da yerleşmesi bekleniyor. Manavgat yakınlarındaki Çolaklı Mevkii’nde, 9 personelin çalıştığı, fabrika, 600’ü kapalı, toplam 6 bin 500 metrekare alan içerisinde yer alıyor.

RUS ORTAKLA TATİLDE TANIŞTI: Günlük üretimi ikiye katlayarak 40 tona çıkarmak için yatırım yapmak zorunda olduklarını söyleyen Talip Köseoğlu, "Son yıllarda Antalya’da Rus turist ve yerleşik yabancı sayısındaki artış bizi bu işe yönlendirdi" dedi.

RUSYA’DA SUDAN YAYGIN: Fabrikada üretim prosesini takip eden Rus Mühendis Sergei Dovin de "Kvasın tarihi, Kiev Rusları’ndan önceye dayanmaktadır. Ukrayna kökenli bir kelimeden türeyen kvas ’ekşi içecek’ anlamına gelir. Kvas, Rusya’da o kadar popüler ki yemek ansiklopedisinde bile sudan sonra en yaygın içecek kvasdır diye anlatılır" dedi.

CİNSEL GÜCÜ ARTIRIYOR: Gıda Mühendisi Mustafa Göllü de, kvasın içinde susta (çavdar maltı, çavdar unu, arpa maltı, mısır unu), ekmek mayası, şeker ve su bulunduğunu belirterek "Kvas Rusya’da savaş döneminde enerji içeceği olarak tüketiliyordu. Tokluk hissi veren kvasın alkolsüz oluşu, içindeki B vitaminin yüksekliği, cinsel gücü artırıyor"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!