ABD'li şirket Güneydoğu'da petrol arayacak

Güncelleme Tarihi:

ABDli şirket Güneydoğuda petrol arayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2007 13:27

Teksas merkezli Transatlantic Petroleum, Güneydoğu Anadolu’da bulunan üç bölgede arama lisansı aldı.

Haberin Devamı

ABD, İngiltere, Fas, Romanya ve Kuzey Denizi’nde petrol aramaları yapan Transatlantic Petroleum şirketi, Güneydoğu Anadolu’da ciddi kaynak potansiyeli olduğuna inandıklarını duyurdu.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, daha önce Türkiye’de üç arama lisansına sahip olan Transatlantic Petroleum şirketinin, son izinlerle birlikte bu haklarını altıya çıkardığı kaydedildi. Yeni alınan üç lisansın dört yıl için geçerli olduğu kaydedildi.

Söz konusu üç lisansın geçerli olduğu bölgelerin, “Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde İran ve Irak sınırlarına yakın noktalarda” olduğu kaydedilirken, şirketin açıklamasında “Türkiye’nin Güneydoğusu’ndaki bu bölge ciddi kaynak potansiyeli barındırıyor” denildi. Bu bölgenin, Irak’taki Zagros bölgesindeki buluntularla benzerlik gösterdiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Şirketin açıklamasında, tahminlere rağmen beklenmedik unsurlarla da karşılaşılabileceği, Türkiye’deki siyasi istikrar, vergi yasaları, coğrafi bazı engeller başta olmak üzere bir dizi unsurun, araştırma sonuçlarını etkileyebileceği kaydedildi.

Amerika, Teksas merkezli şirket, Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere, Fas, Romanya ve Kuzey Denizi’nde de petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!