Ekonomi yönetiminde revizyon gündemde

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi yönetiminde revizyon gündemde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2007 09:36

AKP'de seçim zaferinin ardından gözler yeni kabineye çevrildi. Özellikle ekonomi ile ilgili bakanlıklarda önemli değişikler bekleniyor.

Haberin Devamı

Yeni dönemde aday olmayan Devlet Bakanı Abdüllatif Şener ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun yerine iki yeni isim Bakanlar Kurulu'nda yer alacak. Meclis kulislerinde konuşulanlara göre Coşkun'un yerine en kuvvetli aday Ankara Sanayi Odası Başkanı iken istifa edip siyasete atılan Zafer Çağlayan. Bu beklenti uzun süredir Ankara'da konuşuluyor.

Abdüllatif Şener'in yerine ise gözler eski CHP'li Ertuğrul Günay'da. Seçimlere sürpriz bir kararla AKP'den İstanbul 2. Bölge adayı olarak katılan Günay'ın Başbakan Erdoğan'ın yakın kurmayları arasında yer alması bekleniyor.

Merrill Lynch'in tepe yöneticileri arasında iken istifa edip siyasete atılan Gaziantep milletvekili Mehmet Şimşek'in de Kabine'de yer alması bekleniyor. Burada öne çıkan senaryo, Bakan Babacan'ın başka bir bakanlığa kaydırılıp yerine Şimşek'in getirilmesi. Mehmet Şimşek'in uluslararası piyasaları iyi bilmesi, dışarıda iyi tanınması ve kendi konusunda çok tecrübeli bir isim olması şansını artırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!