Erdoğan’ın saati 43 bin dolar

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın saati 43 bin dolar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 00:00

Recep Tayyip Erdoğan’ın son günlerde seçim meydanlarında sık sık dile getirilen lüks saatinin fiyatı tartışma konusu oldu. Sadece Rixos otellerinde bulunan Lydion isimli mağazalarda satılan Erdoğan’ın Franck Muller, Cintree Curvex Chronograph saatinin fiyatının 43 bin dolar olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın gündeme getirdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı dünyanın en pahalı saat markaları arasında yer alan Franck Muller’in Türkiye distribütörlüğünü turizmci işadamı Fettah Tamince yapıyor. Rixos otellerinin de patronu olan Fettah Tamince, Lydion isimli ve sadece Rixos otellerinde bulunan mağazalarda Franck Muller saatlerini satıyor. Fettah Tamince, Franck Muller saatlerinin Türkiye temsilcisi olduğunu belirterek, "Markanın Türkiye mümessili benim ama Başbakan Erdoğan’ın saatini ben hediye etmedim. Nereden, kimden almış bilmiyorum" dedi.

200 BİN DOLARA ÇIKIYOR: 1999 yılında kurdukları Lydion isimli mücevher mağazasında saat ve mücevher sattıklarını anlatan Tamince, Franck Muller saatlerin fiyat ortalamasının 15 bin dolar olduğunu, fiyat aralığınının ise 5 bin dolar ile 200 bin dolar arasında değiştiğini söyledi.

Haberin Devamı

15 BİN DOLAR OLABİLİR: Başbakan’ın taktığı Franck Muller, Cintree Curvex Chronograph saatin fiyatına ilişkin olarak Tamince şöyle konuştu: "Franck Muller çok geniş ürün yelpazesi olan bir marka. Cintree Curvex Chronograph saatinin de pek çok farklı alt modelleri var. Başbakan’ın saatinin fiyatını ancak seri numarasına bakarak söyleyebilirim. Gördüğüm kadarıyla 15 bin dolar civarında bir saat. Fiyatının tam olarak ne olduğunu Başbakan’ın kendisi açıklarsa söyleyebilirim."

ALICISI BELLİ, REKLAMI OLMAZ: 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ’Kafam Zenith saat gibi çalışıyor’ sözlerinin markanın satışını artırdığını hatırlatmamız üzerine Fettah Tamince, "Franck Muller lüks bir marka. Alıcısı belli. Reklamı olmaz yani. Başbakan’ın bu markayı kullanması bize bir avantaj sağlar mı, bilmiyorum. Şu anda ölçtüğümüz bir gelişme yok" dedi.

SATIŞLARIMIZ İYİ: 1999 yılından bu yana Franck Muller saatlerinin Türkiye temsilcisi olduklarını vurgulayan Tamince, Franck Muller saatlerinin Türkiye satışlarının çok iyi gittiğini açıkladı. Lydion mağazalarında başka markalar sattıklarını da anlatan Tamince, "Bizim turizm ve inşaat gibi alanlarda faaliyetlerimiz var. Lydion ile de ön planda olmak istemedik" diye konuştu.

15 yıllık marka

Haberin Devamı

İSVİÇRELİ bir baba ile İtalyan bir annenin çocuğu olarak İsviçre’de 1958 yılında doğan Franck Muller, kendi ismini verdiği saat markasıyla dünyanın önde gelen pek çok simasının bileğinde yerini aldı. Kibarlığıyla bilinen Muller, 1981 yılında Cenevre Saat Okulu’nu bitirdi. 1992 yılında Muller şirketini kurdu. Çok değerli Franck Muller saatlerin ikinci el piyasası da oldukça canlı ve açık artırmalarda oldukça yüksek fiyatlara satılıyor.

Satıcı Erdoğan’ın saati için ’43 bin dolar’ dedi

LYDION mağazalarından birini arayıp, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Franck Muller, Cintree Curvex Chronograph saatinin aynısını satın almak istediğimizi söylediğimizde, mağazadaki satış görevlisi yaptığı bir araştırmanın ardından saatin fiyatının 43 bin dolar olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Berlusconi en pahalı, Bush en ucuz saati takıyordu

SAATLER, özellikle erkeklerin gelir durumu ve karakterini yansıtan önemli bir aksesuvar olarak kabul ediliyor. Devlet başkanlarından sinema, müzik ve sporun önemli simaları saat tercihleriyle sık sık gündeme geliyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 60 bin dolarlık Patek Philippe marka Perpetual Calendar modeli saati dünya basınının da ilgisini çekmişti. Putin’in Rusya’da en pahalı saatleri kullanan kişi olduğu iddia edilmişti. İtalya’nın eski Başbakanı Berlusconi de 414 bin Euro değerindeki Constantin Vacheron saatiyle dikkat çekmişti. ABD Başkanı George W. Bush ise 50 dolarlık Timex marka Indiglo modeli saatiyle en ucuz saat takan lider olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!