’Avrupa rüzgár kaynağı ligi’nde ikinci sıradayız

Güncelleme Tarihi:

’Avrupa rüzgár kaynağı ligi’nde ikinci sıradayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2007 00:00

Türkiye, tarihinde ilk kez "Yenilenebilir Enerji Yatırımlarıyla Öne Çıkan Ülkeler Endeksi"ne girdi ve yenilenebilir enerji yatırımlarında yıldızı parlayan 5 ülke arasında yeraldı. Ernst&Young tarafından "Ülkelerin Cazibe Göstergeleri" başlıklı çalışmada, bu alana yatırım yapan ülkeler arasında Türkiye, Polonya, Brezilya, Japonya, Yeni Zelanda ile birlikte "Yükselen Yıldız"olarak tanımlandı.

İNGİLTERE İLK SIRADA:

Türkiye, Yenilenebilir Enerji Endeksi’ne Avusturya’nın önünde 24’ncü sıradan giriyor. Çalışmada, Türkiye’nin endekse girmesindeki temel unsur olarak rüzgar alanlarındaki güç gösteriliyor. Buna göre Türkiye, Avrupa’nın en fazla rüzgar kaynağına sahip ikinci ülkesi. İlk sıradaysa İngiltere yeralıyor. 2012 yılı hedefli yatırım projeleri baz alınarak hazırlanan endekste Çin ve Hindistan ise yenilenebilir enerji yatırımlarında en çekici ülkeler olarak ilk sırada yer alıyorlar.

52 MİLYON DOLARLIK SANTRAL:

Bu arada İnnores Enerji Üretim Sanayii ve Ticaret şirketi, Bergama yakınlarındaki Yuntdağı rüzgar alanına, 52 milyon dolar değerinde 42.5 MW’lık Nordex santralini kurdu. Gira Solar ise şebeke sorunlarını üstesinden gelebilmek için, iki Türk adası Kızılada ve Gökçeada’ya multi-teknoloji güneş ve rüzgar projeleri planlıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!