Gişelerde iş yavaşlatma eylemi trafiği felç etti

Güncelleme Tarihi:

Gişelerde iş yavaşlatma eylemi trafiği felç etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2007 09:20

Türkiye İmar ve İnşa Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk İmar-Sen) gişe çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdikleri iş yavaşlatma eylemi trafik yoğunluğuna neden oldu.

FSM Köprüsü gişeleri önünde, ellerinde “Köprü ve otoyollar satılamaz”, ”Fiili hizmet hakkımız”, “Köprü para basıyor, memur aç geziyor” yazılı dövizlerle toplanan sendika üyesi grup adına, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak açıklama yaptı.

Sözlerine, yavaşlatma eylemi nedeniyle tüm sürücülerden özür dileyerek başlayan Alsancak, Türkiye topraklarının yol, köprü demeden satıldığını ileri sürdü.

Alsancak, Boğaz köprülerini inşa eden ve bakımını yapan Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arsasının satıldığını, lojmanların boşaltılmak istendiğini ifade ederek, “Karayolları Müdürlüğü, bünyesinde çalıştırdığı nitelikli personel ile dünya standartlarında kaliteyi hedeflemiş ve otoyol çalışanlarıyla devlete trilyonlarca gelir sağlamıştır ve sağlamaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Gişe çalışanlarının, Asya-Avrupa arasındaki kara yolu bağlantısını kapsayan yol ağında uluslararası trafiğin güvenli biçimde akışını sağlamak için gece gündüz vardiya usulü çalıştığını aktaran Alsancak, “Döner sermaye, ek tazminat ve fiili hizmet zammının yasalaşmaması, devlet kurumları arasında en düşük maaşla, her türlü iklimde ve zor şartlar altında çalışan hizmet kolu çalışanlarını adeta nefes alamaz duruma getirdi” diye konuştu.

Eylemlerini diğer illerde sürdüreceklerini açıklayan Alsancak, konuşmasının ardından, basın mensuplarına gişe çalışanlarının hangi şartlarda çalıştığını gösterdi. Çeşitli sloganlar atan grup, daha sonra dağıldı. Sabah başlatılan iş yavaşlatma eylemi, açıklamanın ardından sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!