6 günde satılan konut sayısı belli oldu

Güncelleme Tarihi:

6 günde satılan konut sayısı belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2018 14:42

'Konut Kampanyası' kapsamında başlatılan konut seferberliğine bankaların faizleri yüzde 0,98'e çekerek destek vermesinin ardından inşaat firmalarının da fiyatlarda yüzde 20'lik indirime gitmesi sektöre adeta ikinci baharını yaşattı. Kampanyanın üzerinden daha 6 gün geçmesine rağmen 2 bin konutun satıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Konutta kampanya rüzgarı esiyor. Ziraat Bankası öncülüğünde bazı bankaların faizi yüzde 0.98'in altına çekmesi sonrası konut sektörünün 3 önemli temsilcisi KONUTDER, GYODER ve İNDER üyesi 41 firmanın başlattığı 'yüzde 5 peşinat, yüzde 20 indirim' kampanyasında 6 gün geride kaldı.

6 GÜNDE 2 BİN KONUT SATILDI

Salı günü başlayan kampanyada bugüne kadar 2 bin konut satıldığını ve 1-1.5 milyar lira arası bir ciro rakamının ortaya çıktığını açıklayan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, bu rakamın beklentilerinin çok üzerinde olduğunu ve bu nedenle kampanyada hedef büyüttüklerini duyurdu.

KATILIM ARTIYOR

Dünya Gazetesi'ne konuşan Durbakayım, yaptığı açıklamada, "Kampanya tahminimizden çok daha fazla ilgi gördü. Kampanyaya katılan firmaların satış ofislerinde büyük bir hareketlilik yaşandı, telefonlarında kilitlenmeler oldu. Demek ki kampanya doğru bir şekilde yapılmış" şeklinde konuştu. Durbakayım, kampanyadaki satışların görülmesi sonrası 4 firmanın daha kendilerine katıldığını ifade ederek, toplam katılımcı firma sayısının 45'e çıktığını bildirdi.

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!