YaÅŸlı çalışan sayısı Alman ÅŸirketleri endiÅŸelendiriyor

Güncelleme Tarihi:

Yaşlı çalışan sayısı Alman şirketleri endişelendiriyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 01, 2011 00:00

Almanya'daki şirketler, ülkedeki olumsuz demografik gelişmeler çerçevesinde yaşlı çalışanların sayısının gittikçe artmasından endişe duyuyor.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor    

 

Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (DİHK) yaptığı ve yaklaşık 20 bin şirketin katıldığı bir araştırma, ülkede gittikçe yaşlanan nüfustan dolayı firmaların genç eleman sıkıntısı çektiği ve bu nedenle yaşlı çalışanların sayısının gittikçe artmasından endişe ettiğini ortaya koydu.

 

AraÅŸtırmada, ÅŸirketlerin dörtte üçünün, 200'ün üzerinde çalışanı olan ÅŸirketlerin de yüzde 90'ının, Almanya'daki demografik geliÅŸmeden dolayı ekonomideÂciddi sıkıntılar yaÅŸanabileceÄŸinden endiÅŸe duyduÄŸu belirtildi.

 

Haberin Devamı

Her 4 ÅŸirketten birinin 2011 yılında yetiÅŸmiÅŸ iÅŸgücü eksikliÄŸini en büyük risk olarak gördüğü ifade edilen araÅŸtırmada, her üç ÅŸirketten birinin deÂözellikle endüstri ve inÅŸaat sektöründeki ÅŸirketlerin, çalışanlarının gittikçe daha fazla yaÅŸlı insanlardan oluÅŸmasını bir sorun olarak gördüğü kaydedildi.

 

Bu endişelerin haklı sebeplere dayandığı, günümüzde 30 yaşın altındaki çalışanların oranının yüzde 20, 50 ile 65 yaş arasındaki çalışanların oranının ise yüzde 31 olduğu belirtilen araştırmada, gelecek 10 yılda 30 yaşın altındaki çalışanların oranının yüzde 18'e düşeceğine, 50 ile 65 yaş arasındaki çalışanların oranının ise yüzde 40'a yükseleceğine dikkat çekildi.

 

DIHK Başkanı Hans Heinrich Driftmann, Almanya'daki demografik değişimin şirketler için en büyük sorunu teşkil edeceğini belirterek, genç eleman sıkıntısı çekildiği için şirketlerin gelecekte yaşlıların potansiyelinden daha fazla faydalanması gerektiğini ifade etti.

 

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                Â

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                Â

                                Â

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  Â

http://twitter.com/HurriyetEkonet  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!