Ekolojik kreşte çocuklar sebze yetiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Ekolojik kreşte çocuklar sebze yetiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 11:14

Ekolojik kreşte çocuklar sebze yetiştiriyor

Haberin Devamı

 

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi'nin hayata geçirdiği Antalya'nın ilk ekolojik kreşi, çatısındaki güneş panelleriyle kendi enerjisini üretiyor. Kreşte çocuklar, hayvanlarla iç içe bitki ve sebze yetiştirerek toprağa dokunuyor.

Döşemealtı Belediyesi'nin Çıplaklı Mahallesi'nde 3600 metrekare alan üzerine projelendirilen Antalya'nın ilk ekolojik kreşinde çocuk sesleri doğayla bütünleşti. Klasik kreş eğitimlerinin yanı sıra, günlük çiftlik hayatının öğretildiği mini uygulama tarlalarıyla çocuklar sebze ve meyve yetiştiriyor. Bahçesinde oyun grupları, kum havuzu, uygulama bahçesi bulunan kreşte drama, müzik sınıfı, mini sinema sınıfı, temel İngilizce sınıfları yer alıyor. Çatıya yerleştirilen güneş panelleriyle, kreş kendi enerjisini üretiyor. Özel dizaynlı kreşin 20 kişilik 6 sınıfı bulunuyor. Aylık 450 lira ücreti olan kreşte 96 öğrenci eğitim görüyor.

MİNİ HAYVANAT BAHÇESİ

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, her yaptıkları projede belli bir tema olmasını istediklerini söyledi. Bu temayı oluştururken de projede yaşayacak olanlara maksimum seviyede katkı sağlamasını istediklerini belirten Genç, "Ekolojik kreş, kendi enerjisini üreten bina içerisinde yapıldı. Çocukların hayvan sevgisini bu yaşta öğrenmeleri için mini bir hayvanat bahçesi yaptık. Toprağa dokunarak, kendileri ağaç dikerek, bitkiler yetiştirerek doğa sevgisini kazanacakları alanlar yarattık. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlara en iyi imkanları sunarak öğrenme fırsatı vermek bizim görevimiz. Ekolojik kreş anlamında Antalya'nın ilk özgün projesi, bu kapsamda başka kreş yok" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!