Ekolojik ev Jaguar’ı telef etti!

Güncelleme Tarihi:

Ekolojik ev Jaguar’ı telef etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2012 17:26

Haberin Devamı

Denieuwegeneratie isimli mimarlık ekibi, Kuzey Hollanda’daki Huizen şehrinde, Dutch Mountain isimli evde kullandıkları Jaguar’ın koltuklarını kitap rafı, bagaj kısmını ise içki dolabı ve ufak bir bar olarak değerlendirmiş.
Designbuzz internet sitesi habere “çevreye verdiği zararlar yüzünden Jaguar çarmıha gerildi” diye başlık atmış. Gerçekten de Jaguar idam edilmiş gibi bir hava var; Arabanın içindeki motor çıkarılarak ağırlığı azaltılmış ve çatı kısmı da dikdörtgen şeklinde kesilmiş. İnsan bu kadar sert değişikliklere gerek var mıydı diye sormadan edemiyor.
Bu “telef” görüntüsünün bir sebebi de, evin kendi enerjisini üretebilen, süper ekolojik bir tasarıma sahip olması. Ev toprağa gömülü bir tepe görünümünde olduğu için doğal izolasyon sağlanabiliyor. Bunun dışında da ev bir çok enerji tasarrufundan yararlanıyor ve kullandığından daha fazla enerji üretiyor. Üretilen fazla enerji ise, elektrikli bir arabayı şarj edebiliyor. Evde fotovoltaik panellerle güneş enerjisinden yararlanılırken, LED ışıklandırmalar, düşük enerjiyle ısıtma sistemleri, karbondioksit oranını denetleyen havalandırma sistemi ve pis suları devridaim yöntemiyle değerlendiren su sistemi kullanılıyor. Bu yüzden böylesi çevreci bir eve bir Jaguar’ın “asılması” anlaşılır bir durum.

Haberin Devamı

Ekolojik ev Jaguar’ı telef etti

Evde yeniden değerlendirilerek kullanılan diğer ürünler arasında, kaykaylar kullanılarak yapılan bir merdiven ve çaydanlıklardan yapılmış avizeler de bulunuyor.

Ekolojik ev Jaguar’ı telef etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!