Eko Şov'dan Lozan konseri

Güncelleme Tarihi:

Eko Şovdan Lozan konseri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 11:56

Eko Şov'dan Lozan konseri

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR,(DHA)

ESKİŞEHİR Tepebaşı Belediyesi temizlik işçilerinden kurulu Eko Şov Ritim Grubu, Lozan Antlaşması’nın 94. yıldönümü dolayısıyla konser verdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim İş) tarafından Lozan Antlaşması’nın 94. yıldönümü nedeniyle organize edilen etkinlikte sahne alan Eko Şov Ritim Grubu, Kanatlı AVM önünde Eskişehirlilere unutulmayacak bir konser verdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Azmi Kerman yaptığı konuşmasında, “Lozan Barış Antlaşması Türkiye’nin tapusudur. Ülkeyi kurtaran Büyük Atatürk ve silah arkadaşı İsmet İnönü ile şehitlerimize ve gazilerimize buradan bir daha şükranlarımızı sunuyoruz.  Atatürk’ün devrimlerinin arkasından daima yürüyeceğiz ve takipçisi olacağız. Türkiye Cumhuriyeti daima laik demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak kalacaktır” dedi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı Sevgi Akmen ise “Lozan Antlaşması Türkiye’nin kuruluş senedidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık nedenidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda tanındığı antlaşmadır. Büyük Önder Atatürk ve onun silah arkadaşı İnönü’nün başarıları ile ortaya çıkmıştır. Lozan’a sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

Etkinlikte konuşmaların ardından Tepebaşı Belediyesi temizlik görevlilerinden oluşan Eko Şov Ritim Grubu konser verdi. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve kurulduğu günden bugüne verdiği konserler ile adından sıkça söz ettiren Eko Şov, çöp kovaları, çöp kutuları ve temizlik kürekleri gibi günlük temizlik çalışmaları sırasında kullanılan araç ve gereçlerden oluşan enstrümanlarıyla müzik yaptı. Şef Halil İbrahim Eker yönetiminde verilen konserde başta İzmir Marşı, Çöpçüler, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi şarkıları seslendiren işçilere, konseri izleyen Eskişehirli vatandaşlar da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!