Ekmek ve simite zam geliyor

Güncelleme Tarihi:

Ekmek ve simite zam geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2010 00:00

Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, çiftçinin TMO’ya 50 kuruşa verdiği buğdayın un tüccarının elinde olduğunu belirterek, Ramazan ayının ardından ekmek ve simit fiyatlarına zam yapılacağını iddia etti.

Zammı gerekçesi belli

Yetkin, Ankara İçkale Otel’de düzenlediği basın toplantısında, TZD’nin “2010 yılı ekmek raporu”nu açıkladı. Türkiye’de her yıl 12 milyon ton civarında ekmek üretildiğini belirten Yetkin, yoksul bölgelerde ekmek tüketiminin arttığını, insanların karnını ekmek ile doyuracak noktaya geldiğini söyledi. Ramazan ayının ardından ekmek ve simite zam yapılacağını iddia eden Yetkin, zammın gerekçesi olarak su, mazot ve doğalgaz giderlerini gösterdi.

Un tüccarın elinde

Yetkİn, küçük fırınların artan girdilerden daha fazla etkilendiğini belirterek, fırınlara verilen elektrik, doğalgaz ve mazot fiyatlarında sübvansiyona gidilmesini önerdi. Buğday fiyatlarının artmasıyla özel sektöre ithalat izni verildiğini hatırlatan Yetkin, çiftçinin TMO’ya 50 kuruşa verdiği buğdayın un tüccarının elinde olduğunu, Ramazan ayından sonra ekmek ve simit fiyatlarına zam yapılacağını öne sürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!