Ekinözü'nün belgeseli çekildi

Güncelleme Tarihi:

Ekinözünün belgeseli çekildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 17:28

Ekinözü'nün belgeseli çekildi

Haberin Devamı

EKİNÖZÜ(Kahramanmaraş), (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın şifalı acı suyuyla ünlü Ekinözü İlçe'nin tanıtımı için belgesel çekildi.
Ramazan Bayramı ile birlikte 'İçmeler sezonunu' açacak olan Ekinözü'nde gerek belediye gerekse de ilçe esnafı hazırlıklarını devam ediyor. Bu yıl 100 bin misafiri ağırlamayı hedefleyen Ekinözü Belediyesi, kentin tanıtımı için belgesel hazırlattı. Ekinözü'nün tarihi, turizmi, ekonomisi, kültür ve sanatının anlatıldığı 22 dakikalık belgeselde şifa kaynağı içmeleri ile 'Peloid' çamuru ile yöre halkı tarafından dini inanç merkezi olarak kullanılan 'Üçler Mağarası'nın tanıtımı yapılıyor. Bu yıl ortaya çıkan 'Kırmızı gölet'e de belgeselde yer verildi.
Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, kentin tanıtımı açısından önemli olan belgeselin ulusal bazda yayın yapan yerel televizyonlarda yayınlanmaya başladığını söyledi. Çeleğen, şunları kaydetti:
"Yerel kalkınma yerel yönetimlerle gelişiyor.  Ekinözü'nün değerini  Ekinözülü ve hemşerilerim ve Türkiye'nin her yıl bir çok bölgesinden gelen vatandaşlarımız İçmelerin değerini  çok iyi bilir. Önce kendi değerlerimizi kendimiz bilmeliyiz. Bundan dolayı her geçen gün gelişen modernleşen Ekinözü İçmelerin, marka kent olması yolunda önemli adımlar atıyoruz. Bu nedenle içmelerimizi hazırladığımız belgeselimizle  dünyaya tanıtacağız."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!