Ekim'de ABD'ye saldıracaklar

Güncelleme Tarihi:

Ekimde ABDye saldıracaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2004 01:44

ABD Yönetimi'nin şahin kanadına yakınlığıyla tanınan New York Times Gazetesi'nin köşe yazarı William Safire, yeni yılla ilgili öngörülerde bulundu. Safire’e göre seçimler öncesinde Ekim ayında ABD büyük bir saldırıya uğrayacak, Irak'ta direnişçiler bastırılacak, demokrasi kazanacak. Safire'in Oscar'da en iyi film adayı ise Clint Eastwood'un ‘Mystic River’ı.

NEW YORK gazetesinin ünlü yazarı William Safire, gelecek Ekim ayında, ABD'de ‘‘çok büyük bir terör eyleminin düzenleneceğini’’ ve bunun da Kasım'daki başkanlık seçimlerini etkileyeceğini yazdı.

William Safire, 2004'e ilişkin ve ‘‘çok cevaplı’’ tahminler yaptığı yazısının sonunda, ‘‘doğru’’ cevapların anahtarını verdi.

Irak: Irak üç parçaya bölünmeyecek, koalisyona karşı çıkan güçler yenilecek ve demokrasinin temelleri atılacak.

Ekonomi: Dow ve Nasdaq endeksleri patlama yapacak. Dolar güç kaybedecek, faizler yükselirken, bazı fonlarda kötü yönetim nedeniyle ekonomi sarsılacak.

Oscar: Clint Eastwood'un yönetmenliğini yaptığı ‘‘Mystic River’’ adlı filmi, en iyi film dalında sinemanın bir numaralı ödülü olan Oscar'ı alacak.

Ekim sürprizi: ABD Başkanı George Bush’un ikinci kez yarışacağı Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden önce ABD, sonuçları etkileyecek büyük bir terör eylemi yaşayacak.

Demokrat başkan adayları: Demokrat Parti'nin Başkan aday adayı Iowa ve New Hampshire'deki ön seçimlerinin ilkini kaybedecek, ikincisinde de beklenenden kötü sonuç alacak. Demokrat Parti Başkan Yardımcısı adayı ise Bob Graham olacak.

Yeni Dışişleri Bakanı: Colin Powell'dan sonraki Dışişleri Bakanı, ABD'nin Irak'taki Sivil Yöneticisi Paul Bremer olacak.

Ortadoğu: İsrail, Suriye ile görüşmelere başlarken, Filistin ile İsrail'i ayıran güvenlik duvarı inşaatı devam edecek. Gazze'deki yerleşim birimleri kapatılacak.

Bilim: Genetik dalında biyo-etik çalışmaları önemi öne çıkacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!