Ek istihdama prim teşviki

Güncelleme Tarihi:

Ek istihdama prim teşviki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 16:30

Ek istihdama prim teşviki

Haberin Devamı

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)- İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, iş verene verilen ek istihdam teşvikinin 2020 yılına kadar süreceğini açıkladı.
Ek istihdam sağlayan işverenlere, sigorta prim desteği de verileceğini belirten Yüksel, "Prime esas kazanç sistemini getiriyoruz. Artık ek istihdamda 4 bin 740 liraya olan ücretlerde sigorta primi teşvikine dahil ediliyor. Prim ve vergi desteği her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yıl da sürecek. Rakamlar yeni asgari ücrete güncellenecek, bu teşvik 2020'ye kadar sürecek. Esnaflara müjdemiz var. Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve vergilerin verginin birini kendileri birini devlet ödeyecek. Esnaflarımıza, küçük işletmelere bir ay senden bir ay bizden diyoruz. Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacak" dedi.
GÜNLÜK 54 LİRA ÖDEME
İŞKUR'un hazırladığı bir projeyle, kendi işçisini yetiştirecek işveren destek verileceğini açıklayan Yüksel şöyle devam etti:
"İŞKUR'un kendi işçini kendin yetiştir programı sürecek ve altı ay olacak. Katılanlara günlük 54 lira cep harçlığı verilecek. İşbaşı eğitim programları ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlara, 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 lira bakım desteği vereceğiz. Yeşil pasaport olarak bilinen hususi damgalı pasaport sahibi gençlerimiz, kayıtlı olarak çalışmaya başladıklarında bu haklarını kaybediyorlardı. Artık 18-25 yaş aralığındaki gençlerimiz çalışmaya başlasalar da pasaportlarını kullanmayı sürdürebilecekler."
50 BİN LİRA HİBE
Yüksel, engellilere yönelik yapılan düzenlemeyle 50 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini de sözlerine ekleyerek şöyle devam etti:
"Engelli kardeşlerin istihdamıyla ilgili de müjde paylaşmak istiyorum. En az yüzde 40 engelli raporuna sahip engellilere İŞKUR tarafından 36 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor. Bu rakamı önümüzdeki yıl 50 bin liraya yükseltiyoruz.  Teşvikle bir istihdam ilave eden işadamlarımızdan bir daha ilave edip iki istihdam sağlamalarını bekliyoruz. Daha fazla olursa niye daha fazla oldu demeyiz. Bugüne kadar önümüze çıkartılan engelleri milletimizle birlikte aştık. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!