(Ek bilgilerle yeniden) - Erdoğan: Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil haddini, ben halkımdan besleniyorum halkımdan

Güncelleme Tarihi:

(Ek bilgilerle yeniden) - Erdoğan: Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil haddini, ben halkımdan besleniyorum halkımdan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 17:22

(Ek bilgilerle yeniden) - Erdoğan: Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil haddini, ben halkımdan besleniyorum halkımdan

Haberin Devamı

 

 

Gülseli KENARLI - İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL, (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF)'in “Biz kardeşiz, biz geleceğiz" temasıyla düzenlediği “9. Uluslararası Öğrenci Buluşması” final programını katıldı. Programa, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı.

"BUNLAR KANDAN BESLENİYORLAR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi çıkmış bir tanesi dünyanın değişik yerlerinde 'Başkanlık sisteminin gelmesi için kan gerekir kan' diyor. Bunlar üç unsur var. Bu üç unsurun bir tanesi mezhepçilik unsurudur. İkincisi ırkçılık unsurudur. Üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde bu üç unsurun da tamamı var. Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Bunlarda da o hava esmeye başladı. Herhalde oraya imrendiler. Baktılar ki bu iş sandıkla gelmiyor. Girdiği her seçimde malum aldığı netice ortada. Şimdi 'Acaba kanla netice alır mıyız?' diye buna bakıyorlar. Alamayacaksınız. Bu milletin üstüne çıkamazsın. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet ne derse o olacak. Gençler şunu da unutmayın; Halk ne derse o olacak, hak ne derse o olacak" diye konuştu.

“BİZ SADECE ALLAH'IN HUZURUNDA, RÜKUDA EĞİLİRİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tribünlerde "Dik dur eğilme, bu millet seninle" şeklinde yapılan tezahüratlar üzerine, "Hiç endişeniz olmasın, biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz başka eğilmek yok. Bu yolda inandığımız gibi yürüyeceğiz" dedi.

“İNSANLIK SINAVINDAN SINIFTA KALMIŞ DURUMDALAR”
Erdoğan, “Kişi başına gelirleri bizden kat be kat yüksek bir çok ülke sırf rahatlarını bozmamak için bu vahşete, bu drama kayıtsız kalıyor. Sınır kapılarımızda derme çatma mülteci barınaklarında, denizlerde yaşanan insanlık dışı manzaraları eminim sizlerde bizim gibi yüzünüz kızararak esefle izliyorsunuz. İnsan Hakları Beyannamesi'ni kaleme alanlarla, bugün en temel insanlık sınıfından, insanlık sınavından sınıfta kalmış durumdalar. Sün Srabzenitsa'da bu imtihanı bulamamışlardı. Bugün de Suriye'de, Libya'da, Yemen'de veremiyorlar" dedi.

“HADDİNİ BİL, HADDİNİ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Van'da il başkanları toplantısında konuşan zat, şahsıma karşı yine alçakça bir ifade kullandı. Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil, haddini. Ben halkımdan besleniyorum, halkımdan. Kandan beslenen birileri varsa, 1960'ta rahmetli Menderes'in ve iki arkadaşının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz. Medya güçlerini, gazetelerdeki, ekranlardaki tetikçilerini kullanarak bizi karalamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Hiç kusura bakmasınlar. Onların itibar suikastleri bizi yıldırmaz. Onların iftiraları, hakaretleri, bizi hakkı ve hakikati haykırmaktan alıkoymaz. Biz mazlumlara sahip çıkmaya, diklenmeden dik durmaya, doğruluğun, barışın tarafında durmaya devam edeceğiz. Çünkü biz kuvvetimizi medyadan, sermayeden değil, seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan mazlumların dualarından alıyoruz. Onların hayır duaları bizimle olduğu müddetçe, yılmadan, yorulmadan, bu kutlu yolda yürümeye, haksızlıkları dillendirmeyi de sürdürerek devam edeceğiz. Sizin gibi gönül elçilerimiz bizimle olduğu sürece, Türkiye'yi karalamaya yönelik kampanyaların hepsi de boşa çıkacak. Şairin dediği gibi biz; 'Aşinaya aşina, biganeye biganeyiz'. Aşinalık bağı kurduğumuz sizlerin şahitliğinin, onların algı operasyonlarını darmadağın edeceğine inanıyorum. Ben sizlerden sosyal, ekonomik, kültürel, siyasal her alanda algınızın açık olmasını, kendinizi geliştirmenizi, gündemi takip etmenizi istiyorum. Aklınızı ve kalbinizi asla birilerine kiraya vermeyin. Maalesef bazı tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olanlar var, biliyorsunuz. Sakın onların düştüğü oyuna düşmeyin. Akıllarını kiraya verenlerle beraber sakın olmayın. Vicdanınıza, ipotek konulmasına kesinlikle müsaade etmeyin" dedi.

“ANADOLU'NUN KÖRPE ZİHİNLERİ, PARALEL İHANET ÇETESİ TARAFINDAN KANDIRILDI"
Erdoğan, "Yanlışın en tehlikelisi doğruya en yakın olandır. Sureti haktan görünenlerin fark edilmesi en zor olanlardır. Maalesef biz bu konuda son dönemde çok büyük sıkıntılar yaşadık. Ülkemizde 40 yıl boyunca devlet içinde gizli bir şekilde örgütlenen hizmet, eğitim, yardım diyerek insanımızı kandıran bir yapı en büyük zararı gençlerimize verdi. Uzun dönem ülkemizin başarılı çocukları, Anadolu'nun körpe zihinleri, paralel ihanet çetesi tarafından kandırıldı, kullanıldı. Bu ülkenin evlatları iyi niyetlerinin kurbanı oldu. 2,5 yıldır bu örgütle yoğun bir mücadele içindeyiz. Bir taraftan örgütün devlet yapımızda ve milletimizin gönlünde açtığı yaraları sarmaya çalışıyoruz, diğer taraftan da dünyanın her yerinde bu çetenin kirli yüzünü deşifre ediyoruz. Sizlerden dünyanın farklı ülkelerinde ellerine geçen her fırsatı ülkemizi karalamak için kullanan bu şer şebekesine asla prim vermemenizi bekliyorum" şeklinde konuştu.

“BURADA ALDIĞINIZ EĞİTİM SADECE BİR ANAHTARDIR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, programa katılan öğrencilere hitaben, "Bir kısmınız bu yıl mezun olacak ve ülkesine dönecek ya da başka ülkede eğitim hayatınıza devam edeceksiniz. Ben sizlerden, Türkiye'den ayrıldıktan sonra bizimle ve birbirinizle irtibatınızı koparmamanızı özellikle rica ediyorum. Bu irtibat, geleceğe yönelik müşterek atacağımız adımların da bana göre en önemli kaynağını oluşturacaktır. Her konuda birbirinizin yardımına koşmalısınız. Buradan ayrıldıktan sonra sizler Türkiye ile ve Türkiye'deki arkadaşlarınız da sizlerle bu irtibatlarını devam ettirmeli. Çevrenizi ve dostluklarınızı sürekli geliştirmeye çalışın. Ebeveynlerinizden başlayarak, bütün ailenizle olan ilişkilerinizi, olabildiği kadar sıkı tutun. Onlardan asla kopmayın. Burada aldığınız eğitim sadece bir anahtardır. Kapıyı açacak olan sizin imanınız, ufkunuz ve dualarınızdır. Peygamberimizin şu tavsiyesini kendinize rehber edinin. Allah katında en sevimli iş az da olsa devamlı olandır. Mermeri delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir. Aramayı, araştırmayı, sorgulamayı asla bırakmayın. İnşallah bu ilkeler çerçevesinde, yolunuza devam edeceğinize, başarılarınızı katlayarak artıracağınıza inanıyorum. Şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Artık ikinci bir vatanınız daha var. Türkiye, her birinizin ikinci evidir. Ne zaman ihtiyaç duyarsanız, sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

ERDOĞAN'A YOĞUN İLGİ
Salonda “Reis bizi külliyeye götür", pankartı açan öğrenciler, Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı. Erdoğan programın sonunda öğrencilerle sahnede fotoğraf çektirdi. Ardından tribünlere karanfil attı.

(FOTOĞRAF)
 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!