Ehem’de Öğrenme Şenlikleri Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ehem’de Öğrenme Şenlikleri Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2015 14:46

EDREMİT HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ (EHEM) KURS DIŞI SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER KAPSAMINDA PLANLI OLARAK HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA GERÇEKLEŞTİRECEĞİ ŞENLİK, SERGİ, GEZİ GİBİ ETKİNLİK TAKVİMİNİ AÇIKLADI.

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) Kurs dışı sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında planlı olarak her yıl olduğu gibi bu yılda gerçekleştireceği Şenlik, Sergi, Gezi gibi etkinlik takvimini açıkladı.
Öğrenme Şenlikleri adı altında gerçekleştirilen etkinliklerde kursiyerler yıl boyu süren eğitimlerde öğrendikleri bilgi ve becerilerini sergileme fırsatı buluyorlar. Kültür hizmetlerinin ilki Kipa Avm de açılan Resim Sergisi ile başlıyor. 10 Nisan 2015 Cuma saat 16:00 da açılacak sergi üç gün süreyle ziyarete açık kalacak. Ayrıca Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde 13-14 Nisan 2015 saat 20:00 da açılacak Öğrenme Şenliklerinin ise tam bir şölen havasına bürünmesi hedeflenir. İlk gece sahne alacak gösterilerde öğrencilerin yer alacağı, ikinci gecede ise yetişkin grupların sahne alacağı bir program yapıldığı öğrenildi. Öğrenme Şenliklerinde kurslarda eğitim alan kursiyerler Klarnet, Bağlama, Keman, Gitar gibi enstrümanlar ile spor dalları gösterileri, çeşitli yörelere ait Halk Oyunları gösterileri ve kurslarda görev alan öğretmen ve usta öğreticilerden müzik ziyafeti şeklinde gerçekleştirileceği bildirildi. Merkez Müdürü İsmail Damar “ Şenliklerimizle kültür hizmetinin yan sıra verilen eğitim hizmetlerini tanıtmak, destek vermek, yaşatmak, yaygınlaştırmak ve yeni nesillere aktarılmasını sağlamak, katılımcılığı özendirmek, edinilen bilgi ve becerileri sergileme imkânı vermek ve daha çok sayıda insanımıza ulaşabilmek ve öğrenmeyi bir kültür haline getirebilmek ve Edremit’imizi öğrenen şehir haline getirmek için çaba sarf ediyoruz. Şenliklerimize tüm halkımız davetlidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!