Egzoza karşı süslü pedal

Güncelleme Tarihi:

Egzoza karşı süslü pedal
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 16:28

Ankara’daki bisikletli kadınlar, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde sürdürülebilir ve aktif ulaşım konularına dikkat çekmek amacıyla 28 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na destek verdi.

Haberin Devamı

4 yıl önce İzmir’de başlayan ve Ankara’da 2’ncisi düzenlenen etkinliğe en güzel elbiselerini giyerek katılan bisikletli kadınlar; bisikletlerini kurdele, çiçek ve balonlarla süsleyip, kent sokaklarında pedalladı. Kurtuluş Parkı’nda toplanan Pedallayan Kadınlar üyesi 70’e yakın kadın bisikletli, bisikletlerini süsledikten sonra makyajlarını tazeleyerek pedallamaya başladı. Ziya Gökalp Caddesi, GMK Bulvarı ve Beşevler güzergâhını kullanan kadınlar, şehir turlarını Bahçelievler 7’nci Cadde’de sonlandırdı. Kadınlar, şehir turları sırasında, “Yan koltuktan in, bisiklete bin” sloganı attı.

KADIN KADINA ANKARA YOLLARINDA

Pedallayan Kadınlar adına konuşan Burçin Tarhan, şunları söyledi: “Yan koltuk ikincil olma durumunu temsil ediyor. ‘Hayatın her alanında işi yönlendiren kişi ol, gidonun başında ol’ diyoruz kadınlara. Motorlu araçların yarattığı tehlike, gürültü, kirliliğe karşı tertemiz cicilerimizi giydik, bisikletlerimizi süsledik ve kadın kadına Ankara yollarında pedallarımıza asıldık. Herkesin mutlu ayrıldığı güzel bir tur oldu.”

BAKMADAN GEÇME!