Eğlencede saat farkı

Güncelleme Tarihi:

Eğlencede saat farkı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2013 01:18

Ankaralıları 60 ve 70’li yılların unutulmaz şarkılarıyla buluşturan “45’lik Ankara”da DJ koltuğuna geçen ünlü radyocu Nihat Sırdar, “Ankara’nın eğlence hayatıyla İstanbul arasında Londra-İstanbul saat farkı gibi tam 2 saat var. Ankaralılar 2 saat önce eğlenmeye başlayıp 2 saat önce bitiriyor” dedi.

Haberin Devamı

“DJ’lik çok eski elbette ama kulüp DJ’liğinin mazisi çok eski değil” diyen Nihat Sırdar, Kulüp DJ’liğinin radyo gibi olmadığını, müşterinin moduna göre gözlem yapıp şarkıları belirlediğini söyledi.
Eskiden beri eski 45’liklere merak duyduğunu anlatan Sırdar, nostalji merakını şu sözlerle anlattı:
“Evimizde hep 45’lik ve 33’lük plaklar olurdu ve dinlerdim zaten. Hali hazırda küçük bir plak arşivim zaten var. Seviyorum eski şarkıları.

ANKARA’YA ÇOK YAKIŞIYOR

Zerrin Özer’den Hekimden Sorma, Erol Evgin’den Söyle Canım, Nur Yoldaş’dan Handan çalarken çok keyif alıyorum. Ayrıca Tanju Okan’ın tüm şarkıları da keyif aldıklarımdan. İstanbul 45’lik zaten müdavimi olduğum bir mekan. Bence Ankara’ya nostalji çok yakışıyor. Ankara’da böyle insanların rahat rahat eğlenebileceği, kaliteli bir mekana ihtiyacı vardı. 45’lik Ankara bu ihtiyaca cevap verdi. Ankara’nın eğlence hayatıyla İstanbul arasında Londra-İstanbul saat farkı gibi tam 2 saat var. Ankaralılar 2 saat önce eğlenmeye başlayıp 2 saat önce bitiriyorlar İstanbul’a göre. Eğlence mekanlarına giden nüfus az Ankara’da.”

Haberin Devamı

DİNLERKEN DÜŞÜNDÜRSÜN

Uğraş Felekoğlu da, 45’lik Ankara’da haftanın 6 günü nostaljik şarkılarla DJ koltuğunda oturuyor. Sayıları 2000’e kadar uzanan çeşitli müzik türlerinde bir arşive sahip olan Felekoğlu, 45’liklerin kendisi için yerinin ayrı olduğunu söyledi. Felekoğlu, “Eski 45’lik dinlerken az mutlu olursun, çok düşünürsün. Gelen dinleyicilere, Neşe Karaböcek, Semiha Yankı, Ayla Dikmen gibi isimlerden şarkılar seçiyorum. Ankar dinleyicisinin sahip olduğu enerji hiçbir yerde yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!