'Eğitimdeki başarı grafiği yükseliyor'

Güncelleme Tarihi:

Eğitimdeki başarı grafiği yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 10:48

'Eğitimdeki başarı grafiği yükseliyor'

Haberin Devamı

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA) - KORKUTELİ Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, TEOG ortak sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ilçedeki eğitimde kalite çıtasının her geçen gün yükseldiğini söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Yıldız, TEOG sınavı ile ilgili açıklamada bulundu. Korkuteli'de 20 okuldan 717 öğrencinin TEOG sınavlarına katıldığını belirten Yıldız, "TEOG sınavından ilçemizde 14 öğrencimiz 120 sorunun tamamına cevap verdi. Son yıllarda yapılan TEOG sınavlarında tüm soruları cevaplayan öğrencimiz bulunmuyordu. Bu sınavda 14 öğrencimizin tüm soruları cevaplaması ilçemizdeki eğitim kalitesinin daha da yükseldiğinin bir göstergesidir. Bu öğrencilerimizden Edanur Yaşa ve Süheyla Ece Can bir ve ikinci sınavda da tam yaptı" dedi.
2016-2017 eğitim öğretim yılı 1 ve 2'nci TEOG sınav sonuçlarına bakıldığında il genelinde başarılı bir grafik sergilediklerini vurgulayan Yıldız, "TEOG sınavları arasında ilçe ortalamasında büyük bir artış olması ve 1 ve 2'nci TEOG sonuçlarına baktığımızda tüm okullarımız 2'nci TEOG sınavında ortalama puanlarını yükseltmiş olması bunun bir örneğidir. İl geneline baktığımızda ise ilçemizin son yıllarda Antalya'da eğitim kalitesi ve başarının artmasında bir lokomotif görevi yaptığı görülmektedir. Okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin gayretli çalışmaları ve velilerimizin duyarlılığı neticesinde ilçemizin eğitim kalitesi her geçen gün daha da artmaktadır. Eğitim öğretimdeki bu yükseliş grafiğinin gerçekleşmesinde, fedakarca çalışan meslektaşlarıma, öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yıldız, şöyle devam etti:
"1 yanlış olan 19 öğrenci, 2 yanlışı olan 21 öğrenci, 3 yanlışı olan 19 öğrenci, 4 yanlışı olan 11 öğrenci, 5 yanlışı olan 11 öğrencimiz de mevcuttur. İlçedeki okullardaki başarı olarak da Alaaddin Ortaokulu 87.67 puan ile 1'inci sırada yer alırken, Sülekler Şehit Semih Aldemir Ortaokulu 78.92 puan ile ikinci, Datköy Ramazan Karabağır Ortaokulu 78.81 puan ile üçüncü, İmrahor İstiklal Ortaokulu 78.25 puan ile dördüncü, Yazır Fevziye Polat Ortaokulu 76.41 puan ile beşinci sırada yer aldı. Korkuteli eğitim olarak Antalya ortalamasının üzerinde yer alarak kendinden söz ettiren ilçeler arasında yer almaktadır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!