Eğitimde yabancı atağı

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde yabancı atağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 14:36

Türkiye’de lisans eğitimi gören yabancı öğrenci sayısının 35 bini aştığını, Ankara’nın da bu alanda önde gelen kentlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Şenay Yalçın, “ABD’de bu rakam 670 bin dolaylarında. Türkiye dünya ülkelerine kıyasla çok altlarda kaldı. Bu sayıyı artırmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’de devlet ve vakıf üniversitelerinin küreselleşme amacıyla yürüttüğü çalışmalar sayesinde, son yıllarda yurt dışında eğitim gören Türk öğrenciler ile eğitim için Türkiye’ye gelen yabancı öğrencilerin sayısı arttı. Türki cumhuriyetler başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden lisans seviyesinde Türkiye’de lisans eğitimi görenlerin sayısı 35 bini aştı.
ABD’de lisans seviyesinde 670 bin yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan ve Türkiye’nin dünya ülkelerine kıyasla bu konuda çok altlarda kaldığına dikkat çeken Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, şunları söyledi:
“Son çeyrek yüzyılda eğitim ve sağlık ülkelerin ekonomik yapısında ciddi katkılar sağlıyor. Bu anlamda yabancı öğrencilerin ülkemize gelmesi ve eğitim alması her açıdan önem taşıyor. Ancak bu alanda özellikle vakıf üniversitelerinin rekabet edebilmesi için devlet-vakıf ayrımının yapılmaması gerekiyor.

Haberin Devamı

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI

Eğer bölgemizin eğitim üssü olmasını istiyorsak, uluslararası geçerliliği olan dille eğitim yapmak durumundayız. Bahçeşehir Üniversitesi’nde, kendimize beş yıllık bir hedef koyduk. Beş yılda 2 bin yabancı öğrenci dedik ama iki yılda 2 bin 544 öğrenciye ulaştık. Bir öğrencinin yıllık 30 bin dolar gelir bıraktığını düşünürsek, üniversite olarak ülke ekonomimize yılda 30 milyon dolar gelir sağlamış olacağız.”

ANKARA’DA TANITIM MERKEZİ

Başkent’te, yurt dışında eğitime ilgi duyan tüm öğrenciler için tanıtım merkezi açtıklarını belirten Bahçeşehir Eğitim Kurumları Ankara Temsilcisi Ali Arslan da, “ABD üniversiteleri dünyanın dört bir yanına kampüsler açmakta. Biz de Washington, Berlin, Batum, Toronto, Silşkon Vadisi, Hong Kong, Köln, Roma’da açtığımız kampüslerle lisans ve yüksek lisans eğitimleri veriyoruz. Ankara’ya açtığımız merkezle de Ankara’yı dünyaya açmış olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!