Eğitimde fırsat eşitliği diye yola çıktılar ve hedeflerine ulaştılar!

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde fırsat eşitliği diye yola çıktılar ve hedeflerine ulaştılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 10:48

Bu uygulama, Türkiye’de üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin birbiriyle bilgi paylaşmasını ve eşit şartlara sahip olmasını hedefliyor.

Haberin Devamı

‘’Buluşum’’ bir hayalin daha gerçekleşmesine destek oldu. Sosyal girişimci Cenk Sezgin’in kurduğu SoruSana, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin birbirleriyle deneyimlerini paylaşabildiği bir platform. SoruSana, Buluşum üzerinden aldığı destekle uygulamayı başka sınavlara genişleterek Ar-Ge, sunucu ve yaygınlaştırma operasyonlarını gerçekleştirecek.

İstanbul’dan Kars’a, Mardin’den Çanakkale’ye Destek

SoruSana, öğrencilerin çözemediği soruları ve çözümlerini birbirleriyle paylaştıkları bir mobil uygulama...  SoruSana’da farklı branşlarda binlerce sorunun çözümü için pratik öneriler sunuluyor. Örneğin Kars’taki öğrencinin sorusunu İstanbul'daki başka bir öğrenci yanıtlıyor ya da Çanakkale’deki bir üniversite adayının Mardin’deki öğrenciden destek alabilmesine imkân sağlıyor.

Haberin Devamı

SoruSana’dan Türkiye Dereceleri Çıkıyor

Türkiye’de her yıl üniversite sınavına katılan yaklaşık 2 milyon 500 bin öğrencinin maddi nedenler başta olmak üzere çeşitli sebeplerle özel ders, dershane gibi imkanlara erişimi oldukça sınırlı. SoruSana gençlerin geleceğini etkileyen bu eşitsizlikleri azaltmak amacıyla üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin birbiriyle etkileşimini ve bilgi paylaşımını artırarak birbirlerine destek olmalarını sağlayan bir mobil uygulama olarak tasarlandı. SoruSana’yı kullananlar arasından daha şimdiden birçok Türkiye derecesi çıktı.

 

 

Buluşum Sosyal Girişimcileri Desteklemeye Devam Ediyor

Buluşum’da hayatın farklı alanlarına dokunacak birçok yaratıcı proje destek toplamaya devam ediyor.  Sosyal girişimciliğin ve bireysel bağışçılığın gelişmesi için proje sahipleri ile destekçileri buluşturan platform Buluşum’da küçük desteklerle büyük farklar yaratılıyor.

Detaylar için: www.bulusum.biz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!