Yüz Yüze Nasıl Yazılır? Yüz Yüze Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Yüz Yüze Nasıl Yazılır Yüz Yüze Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 13:20

Birden fazla kelimeden oluşan kelimeler genellikle yanlış yazılmaktadır. Yanlış yazılan kelimler ise bilgi kirliliğine yol açmaktadır. Yüz yüze kelimesi en çok hatalı yazılan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Bu kelime birden fazla kelimeden oluştuğu için yazım hatası oranı yüksektir. Sık karşılaşılan yüz yüze kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre doğru yazılışını tüm detayları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Yüz yüze kelimesi genellikle bitişik bir şekilde yazılarak yazım hatası yapılmaktadır. Yüz yüze kelimesinin doğru yazım şekli yüz yüze şeklinde ayrı yazılmaktadır. Kelimelerin yanlış yazılması anlam bozulmalarına sebep olduğu için doğru bir şekilde yazılması cümle kalitesini yükseltir. 

 Yüz Yüze Nasıl Yazılır? 

 Yüz yüze kelimesinin doğru yazım şekli yüz yüze şeklindedir. Ayrı yazılan bir kelime türüdür. Kimi yerlerde yüzyüze olarak yanlış yazılmaktadır. Bu kelime birleşik yazılmamaktadır. Yüz yüze kelimesinin anlamı ise yüzleri karşı karşıya gelecek şekilde olan demektir. 

 Yüz Yüze Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Yüz yüze kelimesinin TDK'ye göre doğru yazım biçimi yüz yüze olmaktadır. Ayrı olarak yazılmaktadır. Birleşik yazılışı yanlış yazım olarak kabul edilir. Yüz yüze kelimesi yüzlerin karşı karşıya gelmesi anlamına gelmektedir. Sık kullanılan bir kelime türüdür. Ayrıca her alanda kullanılabilir seviyededir. Bu yüzden doğru yazılması gerekir. Kelimenin TDK verilerine göre doğru yazım biçimi ise yüz yüze olarak ifade ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!