Yurt başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

Yurt başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 10:32

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı için yükseköğretim öğrencilerinin yurt başvurularının başladığını açıkladı. Başvuru süreci 2 Eylül’de saat 23.59’da sona erecek.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, yeni eğitim öğretim yılında yurtların 950 bin yatak kapasitesiyle hizmet vereceğini belirterek yurt başvurularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Dr. Bak, yapılan başvuruların 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

OKULA EN YAKIN YURDA YERLEŞECEKLER
“Bu yıl için Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt başvuruları başladı. 950 bin yatak kapasitesiyle hizmet vereceğiz. Başvuru süreci 2 Eylül’de saat 23.59’da sona erecek. Yerleştirme sürecimiz her zaman olduğu gibi adil ve şeffaf bir şekilde gerçekleşecek. Yurtlarımıza yapılan başvurular 12 kamu kurumu tarafından dijital olarak analiz edilecek. Başvurusu geçerli sayılan adaylarımızın gelir, başarı ve sosyal durum kriterleri esas alınarak dijital ortamda puanlamayla tespit edilecekler. Buna göre bir sıralama oluşturulacak. Bu sıralamayla adaylarımız kazandıkları okula en yakın yurda olmak kaydıyla yerleşmeye başlayacaklar. Eğer o yurtta yer yoksa diğer en yakın yurda yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

DEPREMZEDE ADAYLARA ÖNCELİK
Bu yıl öncelik grubumuza evleri orta ve üstü hasarlı depremzede adaylarımızı dahil ettik. Öğrencilerimizi en iyi şekilde ağırlamak için bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde 822 yurdu, 466 gençlik merkezi, genç ofisi ve binlerce spor merkezi yıllardır gençlerimizin emrinde. Yapılan sıralamayla öğrenciler kendine en yakın yurda yerleştirilecek.”

BAKMADAN GEÇME!