Yüksekokullu özel güvenlikçiler geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yüksekokullu özel güvenlikçiler geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2013 12:38

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Salihli Meslek Yüksekokulu Müdürü Adnan Erdal, Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü'nün Ege'deki üniversitelerde tek bölüm olduğunu ve yıl ilk mezunlarını vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Erdal, Salihli Meslek Yüksekokulu bünyesinde oluşturulan Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü'nün, özel güvenlik alanında ihtiyaç duyulan kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirildiğini, bölüm bünyesinde bu yıl ilk mezunlarının verileceğini belirtti.

Özel Güvenlik ve Koruma personeline olan ihtiyacın her geçen gün arttığına işaret eden Erdal, ihtiyacı karşılamak için 5188 sayılı yasa ile Özel Güvelik eğitimi veren kurumların açıldığını hatırlattı. Programının Türkiye'nin 14 üniversitede hayata geçirildiğini, Ege Bölgesi'nde ise sadece CBÜ bünyesinde yer aldığını anlatan Erdal, "Türkiye'de özel güvenlik ve koruma için 3 haftalık bir eğitimden sonra sertifika veriliyor, sertifika sahipleri çeşitli kurumlarda güvenlik hizmeti veriyordu. Bu alanda artık yüksekokul düzeyinde eğitime yönelindi ve öğrenciler 2 yıllık ciddi bir eğitimden geçtikten sonra alanlarında yetkin ve nitelikli bir personel olarak daha çok tercih edilecekler" dedi.

Bölüme ilginin fazla olduğunu anlatan Erdal, "Geçen yıl hem birinci, hem de ikinci öğretim olarak toplamda 100 öğrenci aldık. Bu bölümümüzde şu anda yüzde 60 erkek yüzde 40 kız öğrencilerimiz eğitim görüyorlar. Bu yıl ikinci sene ve bu yılda yine 100 öğrenci aldık. 2014 Haziran ayında ilk mezunlarımızı vermiş olacağız" diye konuştu.

Rahat iş bulacaklar

Sektörde önemli bir personel açığının bulunduğunu söyleyen Erdal, şöyle konuştu:
Özel güvenlik personeline birçok alanda ihtiyaç duyuluyor. Bu personelin de iyi yetişmiş, insan ilişkileri güçlü, hukuk konusunda bilgili olması gerekiyor. Yakın savunma, VİP koruma konusunda eğitimli olması da şart. 3 haftalık eğitim sonrası sertifika alarak bu alanda hizmet veren mevcut güvenlikçilerden farklı olarak öğrencilerimiz 4 yarı yılda aldıkları derslerle, aranan nitelikler konusunda en iyi şekilde, uzman personel tarafından yetiştiriliyor. Eğitim alanında gerek emniyet, gerekse emekli askeri personelden destek alıyoruz. Öğrencilerimiz en iyi eğitimi alıyor. Sektörde, aldıkları eğitim sayesinde aranan nitelikte personel olarak rahatlıkla iş bulabilecekler."

Erdal, bu yıl verecekleri ilk mezunlardan bir bölümünü de üniversite bünyesinde istihdam edeceklerini söyledi.

CBÜ Salihli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Bölüm'de bu yıl 2’inci sınıfta okuyan Soner Yeşiller, okulda ciddi bir eğitim aldıklarını belirtti. Bölümün, özel güvenlik alanında iş yapmak isteyenler için önemli olduğunu belirten Yeşiller, "Derslerde öncelikle insanlarla nasıl iletişim kurması gerektiğini öğretiliyor. Hukuk, yakın dövüş teknikleri gibi eğitimler, bizi donanımlı hale getiriyor. Görevimizde karşılaşacağımız sorunları, burada tek tek uygulamalı olarak görüyoruz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!