Youtube'dan ne kadar kazanırım ve geliri ne kadar? Youtube gelir, kazanç ve para hesaplama yöntemi

Güncelleme Tarihi:

Youtubedan ne kadar kazanırım ve geliri ne kadar Youtube gelir, kazanç ve para hesaplama yöntemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 23:56

Youtube üzerinden para kazanmak için Google Adsense reklam platformuna üye olup en az 1000 abone ve 4000 saat şartını karşılamak gerekmektedir. Sonrasında video içerisine reklam konulabilir. Her reklam ücreti farklıdır ücret hesaplamaları anlık yapılır. Ücretler bin izlenme başı hesaplanır ve günlük olarak değişiklik gösterir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

 

 Youtube gelirleri hazırlanan içeriklere ve reklam ücretlerine göre değişiklik gösterebilmektedir. 100 dolardan, 100.000 dolara kadar Youtube üzerinden kazanç sağlamak mümkündür. En çok kazandıran içerikler ise Bitcoin, yatırım, girişimcilik, oyun ve lifestyle videoları olduğu bilinmektedir.

  Youtube’dan Ne Kadar Kazanırım ve Geliri Ne Kadar?

  Youtube’dan para kazanmak için öncelikle iş ortaklığı şartlarının tamamlanması gerekmektedir. 4.000 saat izlenme ve 1.000 aboneye ulaşan kullanıcılar içeriklerini çoğaltarak ve reklam alarak Youtube üzerinden gelir kazanabilirler. Reklamlar, abonelik ve kanal üyeliği sayesinde Youtube üzerinden gelir kazanmak mümkün.

  Adsense üzerinden gelirler tık başına gelmektedir. CPM ile kişiler net kazancı görebilirler. İçerik üreticisinin fenomen olması, izlenme sayısı, videoda kalma süresi üzerinden ortalama 1.000 görüntülenme başı 2 ile 11 dolar arasında para kazanmak mümkün.

Haberin Devamı

  Youtube Gelir Hesaplama Yöntemi

  Youtube’da kazanılan gelirin %67’si içerik üreticisine verilir. Geri kalan miktar otomatik olarak Youtube kısacası Google tarafından alınır. %67’lik gelen gelir otomatik olarak Adsense üzerinden hesaplanır ve gelir paneli üzerinden anlık olarak görülür. Bir video eğer 10.000 izlenme aldıysa 1000 izlenme üzerinden ortalama 8 ile 30 TL gibi bir para kazandırabilir.

  Bu kanalın popülerliğine göre değişiklik gösterebilir. Bu hesaplamaya göre 100.000 izlenmede kullanıcılar 800, 1.000.000 izlenmede ise 8.000 TL kazanabilirler. Ancak bu rakamlar tamamen tahmini olarak belirlenmektedir. Kazanç hesaplamak için Adsense hesabında yer alan ödemeleri baz alabilir ya da otomatik gelir hesaplama sayfalarına göz atabilirsiniz.

  Youtube Kazanç ve Para Hesaplama Yöntemi

  Youtube’da kazanç sağlamak ve videoların herkes tarafından görülmesi için mutlaka gerekli olan Adsense şartlarının sağlanması gerekmektedir. Bunun sebebi Google’ın spam videoları yok etmek istemesidir. Şartlardan sonra yayıncı başvurusu yapmanız gerekmektedir. Sonrasında ise her video başına gelir etmeye başlayabilirsiniz. Google para terimleri ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

 BGBG, 1.000 gösterim için oluşan geliri temsil etmektedir, bu panel üzerinden günlük olarak takip edilebilir.

 BGBM iste, 1.000 gösterim için oluşan maliyet ücretidir reklam verenin vereceği ücreti göstermektedir.

 TBM ise tıklama başı maliyetler için kullanılan terimdir.

 Youtube üzerinden elde edilen gelirlerin yüzde 67’si üreticiye verilmektedir. Reklamlar otomatik olarak video üzerinden oynar. Videonun süresi, izlenme süresi ve video içerisine birden fazla reklam konulması gelirin artmasına yardımcı olur. Günlük ortalama kazanılan gelir tamamen reklama, reklam bütçesine ve videonun izlenme süresine göre değişiklik gösterebilir.

  Günlük en az 3 TL ile 1.000 TL arasında videoların kazançları değişebilir. Google Adsense reklam gelirlerini dikkatli bir şekilde verir. Eğer videoda herhangi bir kural ihlali yoksa video ne zaman izlenirse, izlensin kullanıcı video üzerinden gelir elde etmeye devam eder. Bundan dolayı içerik üreticileri eski videolar üzerinden sürekli olarak gelir elde edebilir. Ancak az izlenen videoların ücretlerini çekmek oldukça zordur.

Haberin Devamı

  En az 200 TL’lik sınırın aşılması gerekmektedir. Eğer para kazanmak istiyorsanız, tüm videoların izlenme süresini hesaplayarak para çekme işleminde bulunabilirsiniz. Ortalama 30.000 izlenmeden sonra rahatlıkla para çekebilirsiniz. Her ülkenin para çekme sınırı farklıdır. Türkiye’de 200 TL olan bu sınır İngiltere için 60 Euro’dur.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!