Yılın öğretmeni İstanbul-Silopi arasında gönül köprüsü kurdu

Güncelleme Tarihi:

Yılın öğretmeni İstanbul-Silopi arasında gönül köprüsü kurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2014 15:09

Şırnak Silopi’nin Çukurca Köyü’nde öğrencilerine hapkido, velilere aerobik dersi veren ve çalışmaları nedeniyle geçen yıl yılın öğretmeni seçilen beden eğitimi öğretmeni Pınar Demiray, İstanbul’a tayin olunca boş durmadı. Karşılıklı önyargıları kırarak hoşgörü kültürünü yaygınlaştırmak için İstanbul’daki okulu ile Çukurca’daki okulu arasında mektup arkadaşlığı başlattı.

Haberin Devamı

“Bir gönül köprüsü de biz oluşturalım” sloganıyla başlatılan proje kapsamında Bahçelievler Mustafa Kemal Ortaokulu 5’nci sınıf öğrencileri ilk mektuplarını Çukurca Ortaokulu’ndaki arkadaşlarına gönderdi. Pınar Demiray, projenin hedeflerini Hürriyet’e şöyle anlattı:
“Kürt’ü de Türk’ü de, Alevisi de Sünnisi de, kapalısı da açığı da hepsi bir. Önce insan olmak lazım. Buradaki çocuğumun oradaki çocuğumdan farkı yok, hepsinin gözlerindeki umut ışığı aynı. Benim bütün çabalarım çocuklarıma insani değerleri kazandırmak. Biz eğitimcilerin amacı bilgili canavarlar yetiştirmek değil, topluma, vatana faydalı bireyler yetiştirmek, onları doğru bilgilerle yoğurmak, farklı kültürleri tanımalarına vesile olmak, hoşgörü kazandırmak olmalı. Bu senin gibi düşünmeyen, senin gibi bakamayan insanı, can tehlikesi ve maliyet olmadan, kolay yoldan tanıma fırsatı. Biz eğitimciler gönül elçileri olarak bu tür gönül köprüleri kurmalıyız. Bizim zenginliğimiz bizden olmayanı kabul etmek, bütün çiçeklerden polen toplayıp güzel bir bal oluşmasını sağlamaktır. Bu proje şuna da katkı sağlayacak. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bazı değerlerimizi kaybettik. Mektup da bunlardan biri. Birbirimize telefon, face gibi mecralardan samimiyetsiz, soğuk mesajlar atıyoruz. Bu projeyle ise çocukların hem kendilerini ifade etmesini, hem de farklı bir kültürü tanıyarak farklı dostlar edinmesini amaçlıyoruz. Bu çalışmalarımın bakanlıkça desteklenmesi, geliştirilmesi ve daha çok okula ulaştırılmasını ümit ediyorum.”

Haberin Devamı

Hapkidoda dünya şampiyonu

Okuma yazma bilmeyen anne ve 60 yaşında liseyi dışarıdan bitiren bir babanın 7 çocuğundan birisi olan Pınar Öğretmen mesleğinin üç buçuk yılını Çukurca Köyü’nde geçirdi. Silopililere step, aerobik, pilates dersi veren kendisi de hapkidoyla (Kore kökenli bir savunma sanatı) uğraşan Pınar Demiray’ın hapkido dünya şampiyonluğu bulunuyor. Demiray geçen yıl çalışmaları nedeniyle yılın öğretmeni seçilince, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Başbakanlık’ta Şırnak’ı temsil etmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!