2016 YGS sınav kuralları nelerdir? YGS nasıl uygulanacak?

Güncelleme Tarihi:

2016 YGS sınav kuralları nelerdir YGS nasıl uygulanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 11:51

2016 YGS sınavı kuralları ile YGS'de yapılacak olan uygulamayı sizler için derledik. 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2016)'ya girecek olan adayların bilmesi gereken kurallar çok önemlidir. Bu kurallara uyulmadığı takdirde adayların YGS sınavı geçersiz olabilmektedir.

Haberin Devamı

ÖSYM YGS 2016 sınavı 13 Mart Pazar günü saat 10:00'da başlayacak. 160 dakika sürecek olan sınava girecek adayların en geç saat 09:00'da YGS giriş yerlerinde olmaları gerekiyor.

YGS 2016 adayları sınav başladıktan sonra ilk 120 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonundan çıkamayacaklar.

ADAYLAR SADECE SU GÖTÜREBİLİR

YGS'ye girecek olan adaylar yanlarında sadece su götürebilirler. Sınavda kullanılacak olan kalem, silgi, kalemtraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından dağıtılacak. Adaylar sınava sadece şeffaf pet şişe içerisinde su götürebilirler.

YGS SINAVINDA YAPILMAMASI GEREKENLER

Adayların sınav süresince kimse ile konuşmamaları gerekiyor. Eğer sınav sürecince konuşulursa, kopya çekilirse veya kopya verilir ise ilgili adayların sınavı iptal edilir.

Haberin Devamı

Adaylar sınav görevlilerine soru sorarlarsa, yanlarında müsvedde kağıt varsa, soruları ya da cevapları başka bir kağıda yazarlarsa sınav iptal edilir.

Adaylar arasında kalem, silgi gibi şeyler alınıp verilirse veya sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunulursa YGS sınavı o adaylar için iptal edilir.

Öte yandan adayların sınav kitapçığında herhangi bir sayfa eksik çıkarsa, sınav giriş belgesi teslim edilmezse, sınav süresi bittikten sonra soruları okumaya veya cevap kağıdında işaretleme yapmaya devam edilirse yine ilgili aday için sınav iptal edilir.

Adaylara sınav esnasında tuvalet kullanma izni verilmeyecektir. (Sağlık raporu olanlar önceden başvuru yapacak, onlar için uygun çözüm üretilecektir.)

SINAVA GİDERKEN BUNLARI SAKIN GÖTÜRMEYİN

2016 YGS sınavına girecek olan adayların sınava giriş yerlerine çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kulaklık, kolye, küpe, alyans harici yüzük, bilezik, metal para ya da metal içerikli eşya, her türlü elektronik cihaz, telsiz ve fotoğraf makinesi gibi araçları yanlarında götürmemeleri gerekmektedir. Ayrıca şeffaf su şişesi hariç her türlü plastik ve cam eşya (gözlük hariç), banka kartı, kredi kartı, ulaşım kartları, cep bilgisayarı, sözlük işlevi gören elektronik cihazlar, hesap makinesi, kesici ve delici aletler ile ateşli silah vb teçhizat, çağrı cihazı, dergi, gazete, pergel, cetvel, açı ölçer gibi eşyaları yanlarında bulunduran adaylar YGS sınavına alınmayacaklar.

Haberin Devamı

Kısaca ÖSYM'den daha önce bildirilmeyenler dışında herhangi bir malzeme, teçhizat ya da araç sınav günü adayların yanlarında olmamalıdır.

SINAVDA BUNLAR MUTLAKA YANINIZDA OLSUN

YGS'ye girecek olan adayların yanlarında mutlaka YGS sınav giriş belgesi olması gerekiyor. YGS sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından gönderilmiyor. Sınav giriş belgesi ÖSYM'nin 'Aday İşlemleri Sistemi' ais.osym.gov.tr internet sitesinde temin edilebiliyor. YGS giriş belgesi çıktısının renkli ya da siyah-beyaz olması önemli değildir.

YGS sınav giriş belgesi çıktısı nasıl alınır? Bu sorunun cevabını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Aday İşlemleri Sistemi üzerinden temin edilen YGS sınav giriş belgesi çıktısının ön ve arka yüzünde ÖSYM'nin belirledikleri dışında yazı, işaret veya resim kesinlikle olmamalıdır. Aksi halde YGS sınavı iptal edilir. Belge üzerindeki fotoğrafın net yani görünebilir olması önemlidir. Sınav giriş belgesinin yanında ise adayların sınav yerlerine nüfus cüzdanı/TC kimlik kartı ile gelmeleri gerekir.

BAKMADAN GEÇME!