Ygs ne demek ve açılımı nedir? Ygs neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Ygs ne demek ve açılımı nedir Ygs neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2022 19:46

Günlük hayatta sıklıkla karşılaşılan bir konu da kısaltmalardır. Hemen hemen her yerde görülen kısaltmalardan bazıları tanıdık gelebilir, örneğin İSKİ gibi ya da ASKİ gibi. Fakat bunun dışında daha az rastlanılan kısaltmalar da vardır ve bunların açılımı merak edilmektedir. YGS ne demek ve açılımı nedir, YGS neyin kısaltması ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Lise eğitimini tamamlayıp Üniversite'ye devam etmek isteyenler için önemli bir sınav olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın kısaltması YGS'dir. 

 YGS Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 Türkçede olan ve diğer dillerde de bulunan "kısaltma"lar bir sözcüğün ya da sözcük gruplarının harflerinin bir kısmı kullanılarak oluşturulan kısa ya da kısaltılmış sözcüklerdir. Günlük hayatta bu tip kısa sözcüklere rastlamak mümkündür. 

 Türkiye'de ÖSYM tarafından gerçekleştirilen pek çok sınav vardır. Lise mezunlarının katılıp, başarılı oldukları takdirde Üniversitelerin bölümlerinde okumayı hak kazandıkları bir kaç sına türü bulunmaktadır. Bu sınavlardan birisi de YGS sınavıdır. 

 Her yıl milyonlarca gencin hazırlanıp girdiği bu sınav sonucunda sınavda başarılı olanlar ikinci bir sınava daha girerek Üniversite hayallerine kavuşma yolunda devam etmektedirler. Kısaca YGS Sınavı olarak bilinen bu sınavın adı "Yükseköğretime Geçiş Sınavı"dır. 

Haberin Devamı

 YGS Neyin Kısaltması 

 YGS kısaltması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın kısaltması olup, LYS sınavına girebilmek için bir ön şarttır. YGS sınavından belirli bir puanı alan adaylar LYS sınavına girmeye de hak kazanırlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!