Yevmiye Nasıl Yazılır? Yevmiye Kelimesinin Tdk'ya Göre Doğru Yazılışı..

Güncelleme Tarihi:

Yevmiye Nasıl Yazılır Yevmiye Kelimesinin Tdkya Göre Doğru Yazılışı..
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 13:19

Kelimelerin doğru bir şekilde yazılması anlam bozulmalarının önüne geçmektedir. Birçok kelimenin yanlış yazılması kelimelerin anlamlarının bozulmalarına sebep oluyor. Bu yüzden kaliteli ve baskın cümleler kurmak için kelimeleri en doğru şekilleri ile yazmak gerekiyor. Yevmiye kelimesinin nasıl yazıldığını ve TDK'ye göre bu kelimenin doğru yazılış şeklini detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Yevmiye kelimesi hemen hemen her alanda kullanılabiliyor. Ancak genel olarak iş hayatında kullanılmaktadır. Kelimenin doğru yazım biçimi bu sebepte önemlidir. Yevmiye kelimesi yevmiye şeklinde yazılmaktadır. Bazı alanlarda yövmiye olarak yazılıyor. Bu yanlış bir yazım biçimidir. Doğru yazılışı yevmiye olmalıdır. 

 Yevmiye Nasıl Yazılır? 

 Yevmiye kelimesin doğru yazım biçimi yevmiye olarak ifade ediliyor. Yövmiye olarak yanlış yazılmaktadır. Kelimenin gerçek yazım biçimi yevmiye olarak belirtiliyor. Yevmiye kelimesi gündelik anlamına gelmektedir. İşçilerin günlük çalışarak aldıkları maaş anlamına gelmektedir. 

 Yevmiye Kelimesinin TDK'ye Göre Doğru Yazılışı 

 Türk Dil Kurumu'na göre yevmiye kelimesi yevmiye olarak yazılır. Bu şeklinin dışındaki tüm yazım biçimleri yanlış yazım olarak ifade ediliyor. Yevmiye bir işçinin günlük aldığı maaş anlamına gelmektedir. Bir diğer anlamı ise gündelik demektir. Yevmiye kelimesi sık sık kullanılan bir kelime türüdür. Bu yüzden doğru yazılışı önemli kabul edilir. Özellikle diyaloglarda bakın bir özellik kazanmak için sık kullanılan kelimelerin doğru yazılışlarını iyi bilmek gerekir. Yevmiye kelimesi de her alanda kullanılabilir bir kelimedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!