Yeni Kimlik Çıkarma İşlemi İçin Gerekli Evraklar Ve Belgeler Nelerdir? Kimlik Çıkarma Ücreti Ne Kadar

Güncelleme Tarihi:

Yeni Kimlik Çıkarma İşlemi İçin Gerekli Evraklar Ve Belgeler Nelerdir Kimlik Çıkarma Ücreti Ne Kadar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 17:28

Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda uygulamaya koyulan yeni kimliklerden dolayı herkesin kimliğini değiştirmesi gerekmektedir. Bundaki temel amaç ise daha küçük ve kullanışlı olan kimliklere sahip olmaktır. Belirli ücret ve evraklar ile başvuru yapabilirsiniz. Yeni kimlik çıkarma işlemi için gerekli evraklar ve belgeler nelerdir? Kimlik çıkarma ücreti ne kadar? İşte, merak edilenleri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Eskiden beri kullanmış olduğumuz kimlikler oldukça büyüktü ve yeniçağa uygun değildi. Bunun için kimlik değişikliğine gitmek önemli bir ihtiyaçtı. Ayrıca yeni kimliklerin boyutu bir banka kartı kadar olacaktı. Yapılan tasarımdan sonra kimlik değişikliği süreci başlamıştır. Çoğu insan kimliğini değiştirse de bu işlemi yapmayan kişilerde halen bulunmaktadır. Doğal olarak yeni kimlik çıkarma süreci çok fazla merak edilmektedir.

Yeni Kimlik Çıkarma İşlemi İçin Gerekli Evraklar ve Belgeler Nelerdir?

Yeni kimlik çıkarma oldukça kolay yapılan bir işlemdir. Randevu aldıktan sonra gereken evraklar ile birlikte kimliğinizi değiştirmeye gidebilirsiniz. Tabi bunu yapmadan önce para yatırmayı da unutmayın. Çünkü yeni kimlik çıkarma işlemi için belirli bir ücret vardır. Bu ücreti ödeyerek he evrakları hazırlayarak kimlik değişimi işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni kimlik çıkarma işlemi için gerekli olan evraklar şöyledir;

- Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi,

- Bir adet biyometrik fotoğraf.

Yeni kimlik değişikliği için öncelikle https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden randevu almanız gerekir. Ayrıca randevu işlemini Alo 199 ile halletme şansınızda vardır. Randevuyu alırken size uygun olan bir günü seçmeniz gerekir. Bunun yanında randevuya gitmeden önce mutlaka evrakları hazırlayın. Bu evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekir. Zaten az sayıda evrak istendiği görülmektedir.

Yeni kimlik başvurusu için istenen fotoğraf biyometrik fotoğraftır. Yani normal fotoğraf ile işlem yapılamamaktadır. Bunun için biyometrik fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyin. İşlemlere başlamadan önce para yatırmaya çok önemlidir. Aksi halde yapacağınız işlemlere başlanması mümkün değildir. Doğal olarak başka bir gün tekrar randevu almanız gerekir. Buda size bir yük olacaktır. Bundan dolayı tüm evrakları hazırlayarak ve parayı yatırarak randevu tarihinizde kurumda hazır olmalısınız.

Kimlik Çıkarma Ücreti Ne Kadar?

Kimlik çıkarma ücreti ilk yıllara göre artmıştır. Buna göre yeni kimlik çıkarma ücretleri şöyledir;

Haberin Devamı

- Kanuni bildirim süresinin dışında doğumdan dolayı düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı bedeli : 37,50 TL

- Değiştirmeden kaynaklı olarak düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı bedeli: 37,50 TL

- Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 37,50 TL

- Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için kayıp bedeli: 75,00 TL

Yukarıda yer alan kimlik çıkarma ücretleri günceldir ve buna göre hareket edilmesi gerekir. Ayrıca ücreti yatırmak için şu yollar vardır;

- Vergi Dairesi Müdürlükleri.

- https://ivd.gib.gov.tr/ internet adresi üzerinden sanal pos uygulaması, kredi kartı veya banka kartı ile ödeme.

- https://alo199.nvi.gov.tr/ ve https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinde yayınlanmış olan anlaşmalı bankalar.

- PTT tüm şubeleri.

Haberin Devamı

 Yeni kimlik çıkarma işlemi için para yatırılacak olan yerler devlet kontrolünde olan yerlerdir. Yani bu yerlerin güvenilir olduğu görülür. Bunlar dışında herhangi bir yerden para yatırma şansı yoktur. Buna dikkat ederek rahatça işleminizi yapabilirsiniz. Ayrıca yeni kimlik oldukça küçük bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı kimlik taşırken daha rahat edilmektedir. Bunun yanında yeni kimlik kartının daha kullanışlı olduğu görülmektedir.

Yeni kimlik çıkarma işlemi ilk zamanlar uzun sürerken şimdi daha kısa sürmektedir. Buda insanların kolayca yeni kimlik sahibi olmalarına yaramaktadır. Randevu aldıktan sonra eksiksiz olarak evrakları hazırlayın. Kimlik değiştirme ücretini de yatırarak randevu aldığınız yerde, randevu saatine ve gününe güne bulunmalısınız.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!