Yeni atama kararları yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

Yeni atama kararları yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2023 09:56

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre Türk Tarih Kurumu Başkanlığına Prof. Dr. Yüksel Özgen getirildi. Yeni Bayburt İl Milli Eğitim Müdürü de Rahmi Güney oldu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, 2020 yılından bu yana başkanlık yapan Prof. Dr. Birol Çetin görevden alınmasının ardından Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevini Prof. Dr. Yüksel Özgen devraldı.

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde de bir değişiklik kararı yayımlandı. 2020 yılında il müdürlüğüne atanan Cengiz Karakaşoğlu’nun yerine  görevi, geçtiğimiz sene ‘Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı olarak görev yapan Rahmi Güney sürdürecek.

PROF. DR. YÜKSEL ÖZGEN KİMDİR?
1971 yılında Çorum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimlerini Çorum’da tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu. 1994 yılında Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümüne Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1995 yılında Selçuk Üniversitesinde yüksek lisansını, 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünde doktorasını tamamladı.1999 yılında Başbakanlık Cumhuriyet Arşivinde Arşiv Uzmanı olarak görev yaptı. 2000 yılında bir süre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinde Arşiv Uzmanı olarak görevlendirildi. 2005 yılında TİKA Türkoloji Projesi kapsamında Arnavutluk Tiran Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görevlendirildi. 2006 yılında yine aynı proje kapsamında Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görevlendirildi. 2009 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümüne Öğretim Üyesi olarak göreve başladı. Aynı yıl Üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanlığına atandı. 2014-2018 yılları arasında Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi Koordinatörlüğü, 2016-2019 yılları arasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2017 yılında doçentlik unvanını aldı ve 2023 Ocak ayında Kırıkkale Üniversitesinde profesörlük kadrosuna atandı.

RAHMİ GÜNEY KİMDİR?
1967’de Çorum’un İskilip ilçesinde doğdu. İlköğrenimi Ankara Çankaya Özyurt İlkokulunda, ortaöğrenimini Çankaya Gaziosmanpaşa Ortaokulunda, liseyi Ankara Anafartalar Lisesinde tamamladı. 1992 yılında Gazi Üniversitesinde Gazi Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünü bitirdi. Osmangazi Üniversitesinde Eğitim Yönetimi Denetimi ve Planlaması alanında yüksek lisans yaptı. 2006 yılında girdiği sınav sonucunda uzman öğretmen unvanı aldı.

Haberin Devamı

Meslek hayatına 1992 yılında Kırıkkale Atatürk Lisesinde beden eğitimi öğretmeni olarak başlayan Rahmi Güney, 1995-1998’de Erzincan Lisesinde öğretmenliğe devam etti. Daha sonra sırasıyla Ankara Yenimahalle Mobil Lisesinde öğretmenlik, Çankaya Dr. Reşit Galip İlköğretim Okulu, Çankaya Maltepe İlköğretim Okulu, Mamak Derbent İmam Hatip Ortaokulu ve Nimet Dr. Erdoğan Meto Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde müdür ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2014-2019 yıllarında Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü, 2019-2022 yıllarında da Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü, 2022’de Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak görev yaptı.

 

BAKMADAN GEÇME!