Yapboz Nasıl Yazılır? Yapboz Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Yapboz Nasıl Yazılır Yapboz Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 23:20

Yapboz bir zeka oyunu olup hem gençler hem de çocuklar tarafından oynanmaktadır. Pek çok kişi tarafından sevilerek oynanan yapboz kelimesi çoğu zaman metinlerde yanlış bir şekilde yazılmaktadır. Peki, yapboz nasıl yazılır? Yapboz kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı? Sizlere yapboz kelimesinin doğru yazılışı hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

 Önceleri İngilizce bir kelime olan Puzzle olarak bilinen oyun günümüzde yapboz adını almıştır. Bunun dışında pek çok oyunun adı da Türkçeleştirilmiştir. Bu nedenle yazım yanlışları ortaya çıkmaktadır. 

 Yapboz Nasıl Yazılır? 

 Bu kelime yap ve boz olmak üzere iki ayrı fiil kökünün birleşmesi sonucu oluşmuştur. Bu nedenle yapboz kelimesi birleşik bir kelimedir. Birleşik kelimeler çoğu zaman yanlış yazılmaktadır. Özellikle ayrı mı bitişik mi yazılacakları sıklıkla araştırılmaktadır. Bu kelime ''yapboz'' şeklinde bitişik yazılmaktadır. 

 Yapboz Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır Ayrı mı? 

 Yapboz kelimesi anlamı ve doğru yazılışı pek çok öğrenci tarafından yapılmaktadır. Yazım yanlışlarında sıklıkla karşılaşılan konulardan birisi de bitişik veya ayrı yazılan kelimelerdir. Yapboz kelimesi de bunlardan birisidir. Yapboz kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlük anlamı şu şekilde açıklanmaktadır: 

Haberin Devamı

 - Kesilmiş resim parçacıklarını birbirine uygun duruma getirerek resmi yeniden oluşturmaya dayanan bir tür çocuk oyunu 

 Kelimenin anlamı ile birlikte doğru yazılışı ise ''yapboz'' şeklinde bitişik olmaktadır. Yapboz kelimesinin doğru ve yanlış yazılışına örnek şu şekilde verilebilir:

  - Yeni bir yapboz sipariş ettim: Doğru yazılış

 - Yeni bir yap boz sipariş ettim: Yanlış yazılış

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!