Ya okula gidecek ya hapse

Güncelleme Tarihi:

Ya okula gidecek ya hapse
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2007 12:03

Hırsızlık yaptığı için hapis cezasına çarptırılan kişinin cezası okul şartıyla iptal edildi.

Haberin Devamı

Trabzon’da bir süre önce girdiği markette hırsızlık yaparken yakalanan 32 yaşındaki N.O., 1 yıl süreyle bir eğitim kurumunda kurs görme cezasına çarptırıldı.
1.5 yıl önce Trabzon’da bir marketin kasasından 90 YTL çalındı. Market sahibi D.B. hırsızı yakalamak için market kasasına tekrar para bırakarak beklemeye başladı. Ertesi gün yine aynı market kasasından para çalmaya çalışan N.O., market sahibi tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Hırsızlık zanlısı N.O. market sahibine parasını teslim edip özür diledi ve psikolojik rahatsızlığı olduğunu söyledi, ancak yine de polis tarafından gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan N.O. hakkında daha sonra 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Market sahibinin şikayetçi olmadığı N.O.’nun tutuksuz yargılandığı dava bir süre önce karara bağlandı. Mahkeme başkanı Hakim Zeynep Denizoğlu, pişman olduğunu belirten zanlıya önce 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi ardından indirim maddelerini uygulayarak bu cezayı 6 ay 7 güne indirdi. Cezayı erteleyen Hakim Denizoğlu, N.O.'nun 1 yıl süreyle bir eğitim kurumunda kurs görmesine hükmetti.

Haberin Devamı

Hakim Denizoğlu N.O. nun kendisine verilen sorumluluğu yerine getirmemesi yani eğitim kurumuna gitmemesi halinde hapis cezasının infaz edilmesini de karara bağladı. Bu dava temyiz için Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay kararı onarsa, N.O. el becerisi veya bilgisayar kursu gibi bir eğitim programına gönderilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!