Wright Kardeşler neyi buldu ya da icat etti? Wright Kardeşler buluşları ve bilime katkıları

Güncelleme Tarihi:

Wright Kardeşler neyi buldu ya da icat etti Wright Kardeşler buluşları ve bilime katkıları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 17:00

Wright kardeşler, yıllar boyu isimlerinden söz ettirmiş iki önemli mucit olarak bilinmektedir. Sürekli olarak kullanılan ve kontrolünü pilot sağlayan uçakları icat ettiler. Olville 1871 yılında doğmuş 1948 yılında hayatını kaybetmiştir. Kardeşi Wilbur ise 1867 yılında dünyaya gelmiş ve 1912 yılında hayatını kaybetmiştir. Tarih boyunca ilk kez motorlu uçak uçurmuşlardır. Amerikalı kardeşler yaptıkları bu çalışmalar ile ilke imza atmışlardır. Peki, Wright Kardeşler neyi buldular? Wright Kardeşler'in buluşları nelerdir ve bilime ne gibi bir katkı sağlamıştır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Wright Kardeşler, ilk defa motorlu uçağın uçmasını sağlayan bir sistem geliştirmişlerdir.

 Wright Kardeşler Neyi Buldu Ya Da İcat Etti?

 Wright Kardeşler, özverili iki kardeş güçlü yapıda ve sürekli şekilde çalışan kontrolü pilota bağlı olan uçağın icadını gerçekleştirdiler. Bunun yanı sıra hava taşıtı ile gerçekleşmiş olan ilk uçuşu sağladılar. Bu sayede havacılık tarihinde öncü isimler olarak kabul edildiler. Wilbur Wright ve kardeşi Orville Wright il uçağın inşasını yaptı ve uçtu. Bu uçağın yapısı tam anlamıyla pratikti ağırlığı da oldukça hafifti. 1903 yılında gerçekleşmiş olan bu uçuş havacılık tarihinde önemli bir değere sahiptir ve milat olarak kabul edilir.

 Wright Kardeşler Buluşları Ve Bilime Katkıları

 Wright kardeşler, uçak fikrini ilk kez ortaya koymamışlardır. Uçak ya da buna benzer uçak taşıt fikirleri daha önceki dönemlerde de meydana gelmiştir. Bu gelişmeler ile ilgili olarak da tartışmalar yaşanmış ve pek çok geliştirme çabası olmuştur. Fakat Wright Kardeşler uçağın şimdiki durumda bulunan haliyle uçmasında öncü olan kişilerdir. Geliştirdikleri mühendislik harikası teme uçuş dinamiklerini doğru bir şekilde yansıtmaktaydı. Bu gün var olan uçakların teknolojik yapısını Wright Kardeşler ortaya koydu.

Haberin Devamı

 Mühendislik üzerine de bu olay geçmişten bugüne üstüne eklenerek gelmiştir. Amerikalı olan Wright kardeşler mucit üzerine herhangi bir eğitim almadılar. Bisikletçi olarak tamir atölyesi açtılar ve bisiklet üretimi yapıyorlardı. Havacılık deneyleri ise sonraki yıllarda meydana geldi. Sonraki zamanlarda uçuş ile ilgili merak duygusu her ikisinde de oluştu. Düşündükleri ve faaliyete geçirmiş oldukları uçağı uçurma, uçak ve havacılık ile ilgili meraklarından doğmuştur. Bilime önemli ölçüde katkı sağlamış ve bundan sonraki yıllarda da adından söz ettirecek bilim insanları olmuşlardır.

 

BAKMADAN GEÇME!