Veliler okul bastı

Güncelleme Tarihi:

Veliler okul bastı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 14:57

VAN’da, Kerim Tuncer İlköğretim Okulu’nda kaloriferlerin yakılmadığını ve okulun pislik içinde olduğunu iddia eden bir grup veli yönetimi protesto etti. Ellerinde odun, kömür, tahta parçası, mukavva kutu gibi yakacak maddeleriyle okul önünde toplanan, daha sonra kapıyı zorlayarak içeri giren kadın ve erkek veliler, sorunun çözülmemesi halinde çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

KALORİFERLERİ YANMAYAN OKULU BASTILAR

Çoğu kente göç eden maddi durumu iyi olmayan ailelerin yaşadığı Yenimahalle’deki, Kerim Tuncer İlköğretim Okulu’nda yaşanan sorunlar velileri isyan ettirdi. 1650 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, kaloriferlerin yanmadığını, lavaboları, muslukları kırık olan tuvaletlerin mikrop yuvasına döndüğünü, çocuklarının soğuk ve pislikten hastalandığını ileri süren yaklaşık 50 veli, okul önünde toplanarak protesto eylemi yaptı. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu veliler, yanlarında taşıdıkları odun, kömür, mukava kutu, çalı gibi yakacak maddelerini okul önüne bıraktı. Veliler adına basın açıklaması yapan Neşe Duman, “Başta okul müdürü kendilerini elektrik sobasıyla ısıtırken, öğretmen ve öğrenciler soğuktan hastalanıyor. Tuvaletleri pislik götürüyor. Birçok sınıfta hergün onlarca öğrenci hastalanarak okula gelmiyor. Milli Eğitim Müdürü neden okula sahip çıkmıyor. Van halkının oylarıyla Meclise gidip bakan olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e soruyoruz? Sizlerin çocukları sıcacık, tertemiz ve lüks okullarda eğitim alırken, fakir aile çocukları daha ne zamana kadar soğuktan donmaya, mikroptan hastalanmaya devam edecek? Yetkililer hakkında soruşturma açılmasını ve gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Aksi taktirde çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Daha sonra okulun dış kapısını zorlayarak içeri giren veliler, okul koridorunda bağırarak yönetimi protesto etti. Polisin uyarısı üzerine okuldan çıkan veliler daha sonra evlerine dönerken, okul yetkilileri ise yakıt azaldığı için dereceyi düşürdüklerini, kaloriferlerin yandığını ve ısınma sorunu olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!