Üstün zekalı öğrencilerden okul protestosu

Güncelleme Tarihi:

Üstün zekalı öğrencilerden okul protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 15:58

Bir grup öğrenci ve veli, üstün zekalı çocukların bir arada öğrenim görebildiği tek devlet okulu Beyazıt Ford Otosan Devlet Okulu’nun ilkokula dönüştürüldüğü gerekçesiyle eylem yaptı.

Haberin Devamı

Ellerindeki “Einstein’ların Okulu Kapanmasın” ve “Üstünler Vicdanlara Emanet” yazılı dövizlerle Fatih’teki okulun önünde toplanan öğrenci ve veliler, çeşitli sloganlar attı.
Grup adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Ebru Üstüncan, okula, İstanbul Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği her yıl sınavla öğrenci alındığını söyledi. Üstüncan, bu sene sınavla öğrenci alımının kaldırıldığını ve öğrencilerin 4. sınıftan 5. sınıfa geçemediğini ifade ederek, tüm bu göstergelerin okulun da “bitirildiği” anlamına geldiğini söyledi. Yetkililerden okulun aynı şekilde eğitime devam etmesini talep eden Üstüncan, “Bu çocuklar güçlerini birlikteliklerinden alıyorlar. Birlikte olabildikleri zaman beslenebiliyorlar. Başka ortamlarda yapayalnız kalıyorlar ve anlaşılamıyorlar. Biz Ankara’ya gittiğimizde öncelikle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşmek istiyoruz. Başbakanımıza da buradan seslenmek istiyorum; kendisini seviyoruz ve bizimle ilgilenmesini istiyoruz. Çünkü biz kendimizi bu devletin, bu milletin geleceği olarak görüyoruz. Anlaşılmak ve dinlenilmek istiyoruz” diye konuştu.
Bu arada, velilerin okulun eski haline getirilmesi amacıyla başlattığı imza kampanyasına yaklaşık bin kişinin destek verdiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!