Üstün yetenekliler robot turnuvasında

Güncelleme Tarihi:

Üstün yetenekliler robot turnuvasında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 15:39

Milli Eğitim Bakanlığı onayıyla bu yıl ikincisi Samsun’da düzenlenen Üstün ve Özel Yetenekli Çocuklar Ulusal Robot ve Teknoloji Turnuvası’nda, 16 ilden katılan 80 öğrenci sumo, çizgi izleyen ve basket atan robot alanlarında kıyasıya yarışacak.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada, yarışmaya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Son yıllarda en önemli kavramların başında inovasyonun geldiğini söyleyen Vali Aksoy, “İnovatif çalışmaların ortaya konması ve bu alanda yürütülecek çalışmalara destek vermek bakımından Bilim Sanat Merkezlerimizi, gençlerimizin, çocuklarımızın bu duygularını gerçekleştirebilmek adına, onların fikirlerini hayata geçirebilme adına önemli bir merkez olarak görüyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri turnuvanın açılışını gerçekleştirdi, öğrenciler geliştirdikleri robotlarla gösteriler yaptı.
Yarışmaya Eskişehir’den katılan Eren Barutca, çizgi izleyen robot kategorisinde yarıştıklarını söyledi.
Çizgi izleyen robotun 8 sensörü bulunduğunu, robotu 2 ayda geliştirdiklerini anlatan Barutca, “Önce devrelerin şemalarını çıkarıp baskı devre yaptık. Sonra direnç ve devre elemanlarını lehimledik. Ortaya robotu çıkardık. Kuvvetli rakiplerimiz var, birinci olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Basket atan robot alanında yarışan Rasim Olgun Kayıran ise ilki geçen yıl Bursa’da düzenlenen yarışmaya, geçen yılki robotunu geliştirerek katıldığını belirtti.
Bugün düzenlenecek yarışlarda dereceye girenler için yarın ödül töreni yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!