Üstü cami altı okul

Güncelleme Tarihi:

Üstü cami altı okul
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2007 11:59

Ordu'daki bir köyde uygun yer bulunamadığı için öğrenciler caminin alt katında eğitim görüyor.

Haberin Devamı

 OKUL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki bir köyde uygun yer bulunamadığı için öğrenciler tek derslikli bir okul haline getirilen caminin alt katında eğitim görüyor.

Edinilen bilgiye göre, Aybastı ilçesine bağlı 40 haneli Cındarlı köyünde oturan vatandaşlar, köylerinde okul olmayınca caminin alt katını tek derslikli okul haline getirerek, çocuklarının burada eğitim görmesini sağladılar.

Köyde bulunan çocukları başka köylere gönderemedikleri için çareyi caminin alt katını okul haline getirmekte bulduklarını belirten vatandaşlar, mecburen böyle bir yöntem geliştirdiklerini söylediler.

Köyde bulunan yaklaşık 35 öğrencinin daha önce yakın köydeki bir okula taşımalı sistemle gittiğini, ancak yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle bu uygulamadan vazgeçerek böyle bir girişimde bulunduklarını bildiren köy sakinleri, söz konusu mekanın birleştirilmiş sınıf olarak düzenlendiğini bildirdiler.

Haberin Devamı

Bir öğretmenin görev yaptığı Cındarlı Köyü İlköğretim Okuluna devam eden öğrenciler de caminin altında bulunan küçük bir sınıfta ders görmelerinin kendileri için zor olduğunu söylediler.

Öğrenciler, caminin avlusunu cemaatle birlikte kullandıklarını da ifade ederek, “Ayrıca tek derslikli sınıf olduğu için bize ayrılan süre yetersiz oluyor. Bir an önce yeni okul yapılmasını istiyoruz” diye konuştular.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de okulun dönem sonunda kapatılacağını ve öğrencilerin yakın bir köyde yaptırılan okula taşımalı sistemle gönderileceğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!