Üniversitenin yeni üyesi ‘bekçi’ Oscar

Güncelleme Tarihi:

Üniversitenin yeni üyesi ‘bekçi’ Oscar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 09:45

E-5 kenarında ezilmek üzere olan yavru köpek, üniversitenin yeni üyesi oldu. Oscar adını verilen köpeğe bir de kimlik kartı çıkarılarak ‘bekçi’ yapıldı.

Haberin Devamı

Yavru köpek üniversitenin yeni üyesi ve bekçisi oldu. İstinye Üniversitesi, E-5 kenarında bulduğu 6 aylık köpeği sahiplendi. Ocsar adını verdikleri köpeğe bir de kimlik kartı çıkaran üniversite ona sembolik ‘bekçilik’ görevi verdi.

Haberin Devamı

ONU AİLEMİZE KATTIK
İstinye Üniversitesi Öğrenci Merkezi Kariyer Uzmanı Umur Çalıkoğlu,Üniversitemiz E-5’e çok yakın. Oscar da, yaklaşık 10 gün önce E-5 kenarında, üniversitenin idari personelleri tarafından bulundu” dedi. Çalıkoğlu, Oscar’ın hikayesini şöyle anlattı:

“Ezilmek üzereydi. Küçük bir köpek olduğu için arabalardan kaçmayı daha öğrenememiş. Tahmini olarak 6 aylık. Cinsi Golden’a benziyor ama bir kırmalık olabilir. Safkan Golden değil. Oscar’a verilen bekçilik görevi sembolik bir görev. Üniversitenin teknik işleriyle ilgilenen departmanla temasa geçerek bizim bir üyemiz olsun, ailemize nasıl katabiliriz diye görüştük. Üniversiteye giriş çıkışta kullanılan kimlik kartı, o kuruma ait olduğunuzu gösterir. Biz de ona kart bastırmayı düşündük. Bu kartta da bir görevi olacağı için yetiştirmek üzere, bekçi olarak yazdık.

Haberin Devamı

Üniversitenin yeni üyesi ‘bekçi’ Oscar

Oscar belli ki, çok korkulu günler geçirdi. Dayak bile yemiş olabilir. Ama 10 gün içerisinde insanlara çok alıştı. Bu da bir ön eğitim kabul edilebilir. İnsanlara yaklaşmayı, kendini sevdirmeyi, kaçmamayı öğrendi. Hatta 4’üncü, 5’inci gününde insanlara alışmaya başladı. Öğrenciler yanından geçerken mıncıklıyor, seviyor, bir şey veriyor. Bu da süreci hızlandırdı. Böyle kötü günler geçiren bir köpek bahçeye bağlansaydı bu sürede alışamazdı. Şu anda temel evcilleşme sürecinde. İnsanlara alışıp, burayı benimsedikten sonra ki, şu an öyle gözüküyor, daha rahat edecek.

Üniversitenin yeni üyesi ‘bekçi’ Oscar
Oscar’ın dışında üniversite bahçesinde ve kampusta kediler de var. Yemekhanede kalan yemekler, düzenli olarak her gün belli yerlere bırakılarak kedilerin yenmesi sağlanıyor. 8-10 civarında kedi var. Bir de yeni yavrulayan bir kedi var. 6 tane yavrusu var.

Haberin Devamı

Sadece yemekhanede çıkan yemekler değil, kuru mamada alınıyor. Aylık olarak yaklaşık 400-500 TL civarında kuru mama harcaması yapılıyor. Bu para, üniversitenin genel sekreterliği bütçesinden karşılanıyor.

Üniversitenin yapısı gereği bu tarz idari işler; akademik olmayan, dersle ilgili olmayan bütün yapılar bütün sosyal sorumluluk projelerinin yürüdüğü öğrenci merkezi, genel sekreterliğe bağlı. Oscar hakkında bütün süreçle ilgili onaylar, bütçeler vs. hep genel sekreterlikten çıktı.”

Üniversitenin yeni üyesi ‘bekçi’ Oscar

OSCAR SAYESİNDE ÖĞRENCİLERİMİZİN BİLİNÇLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK
“Üniversite olarak öğrencilerimizin sadece akademik değil, akademik olmayan konularda da kendilerini keşfedip geliştirebilecekleri bir ortam sunmaya çalışıyoruz” diyen İstinye Üniversitesi Genel Sekreteri Burak Kılanç ise şöyle konuştu:
Çevre bilinci ve canlıların yaşam haklarına saygı refleksi daha çocukluk yaşlarında kazanılmaya başlanıyor, yıllar ilerledikçe pekişiyor. Öğrencilerimizin pek çoğunda bu bilinci görmek bizleri sevindiriyor. Oscar ve kampusumuzda barındırdığımız diğer hayvanlar, öğrencilerimizdeki bu bilincin bir göstergesi. Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin bu konuda atacakları adımları ve geliştirecekleri yeni projeleri heyecanla bekliyor ve destekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!