Üniversitelilere siber güvenlik yaz kampı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere siber güvenlik yaz kampı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 10:50

TÜBİTAK BİLGEM Siber Güvenlik Enstitüsü ile Bilgi Güvenliği Akademisi işbirliğiyle düzenlenen Siber Güvenlik Yaz Kampı’na başvurular başladı. Son başvuru tarihi 7 Haziran.

Haberin Devamı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen kamp 29 Haziran - 5 Temmuz tarihleri arasında. Kampa, üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı öğrenciler bölüm kısıtlaması olmaksızın katılabilecek. Öğrencilere bilişim sistemleri güvenliği konusunda eğitimler verilecek. Kampa ilk kez sosyal bilimler öğrencileri de katılabilecek.

Siber Güvenlik Yaz Kampı’nda teknik konuların anlatılacağı ve siber güvenliğin politik, stratejik ve hukuki boyutunun inceleneceği iki paralel çalışma yapılacak.
Öğrenciler, eğitimlerin yanı sıra bilgi güvenliği alanında deneyim sahibi akademisyenler, kamu ve özel sektör yöneticileri ile biraraya gelecek. Siber dünyadaki tehditler, alınması gereken önlemler ve bu alandaki kariyer fırsatları konusunda bilgilendirilecekler. Kamp esnasında eğitim amaçlı düzenlenecek yarışmalarla öğrencilerin takım çalışması yeteneklerinin güçlendirilmesi ve kamp sırasında edindikleri bilgilerin pekiştirilmesi sağlanacak.

Haberin Devamı

Kalkınma Bakanlığı’nın 2012 Yatırım Programı’nda yer alan Kamu Bilgi Sistemleri Güvenliği Programı kapsamında düzenlenen organizasyonda, katılımcıların konaklama, yeme-içme ve eğitim giderleri düzenleyiciler tarafından karşılanacak.

Katılımcılar sınavla belirlenecek

Son başvuru tarihi 7 Haziran olan kampa başvuran öğrenciler arasında, temel bilgisayar bilgisini belirlemek için mini bir test ve konuya olan ilgilerini ölçmek için anket yapılacak. Anketler ve testlerin değerlendirilmesi sonucunda yaklaşık 50 kişi Siber Güvenlik Yaz Kampı’nın katılımcısı olacak.

Kampa katılacakları belirleyebilmek amacıyla yapılacan sınavda TCP/IP referans modeli, temel ağ güvenliği, windows ve Linux işletim sistemlerinin genel çalışma yapısı konuları ile ilgili katılanların bilgi düzeyini ve araştırma yeteneklerini ölçmeye yönelik sorular yöneltilecek.

Sosyal oturuma katılacak öğrenciler için ise sınav ve anket içerik açısından farklılık gösterebilecek.

Başvuru ve bilgi için: www.siberkamp.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!